Varning för bedragare som försöker sälja elavtal

Just nu pågår bedrägerier. Vi vill göra dig uppmärksam på sms, e-post och telefonsamtal från de du inte känner. Får du erbjudande om att byta elhandlare via telefon? Var extra försiktig, be att få erbjudandet skriftligt och läs noga igenom avtalsvillkoren innan du tackar ja.

Publicerad 2020-12-17

megafon

Har du fått samtal från säljare för andra elhandelsbolag som uppger att de samarbetar med oss? Vi har inget samarbete med vare sig dem eller något annat elbolag. Det kan vara bra för dig att veta att vi på Jämtkraft:

  • aldrig knackar dörr för att sälja elhandelsavtal. 
  • aldrig har några samarbeten med andra elhandelsbolag. 
  • alltid ringer från ett 063-nummer.

Det är också bara du och ditt nuvarande elhandelsbolag som vet vilket elavtal och pris du har idag. Om du blir uppringd kan telefonförsäljaren alltså inte känna till om ditt elpris är högre eller lägre än det som hen erbjuder. 

Kontrollera elhandelsföretaget

Innan du bestämmer dig för ett elavtal, se till att kontrollera elhandelsföretaget som kontaktar dig. Exempelvis kan du titta på Konsumenternas energimarknadsbyrås lista över företag som fått många klagomål. Konsumenternas energimarknadsbyrå som är en statlig, oberoende och kostnadsfri rådgivare.