Varning klass 2 storm och stormbyar i Jämtland och Härjedalen

Fortsatt stormvarning under fredag förmiddag 11 januari. Områden som förväntas beröras är både fjällen och österut i Jämtland och Härjedalen.

Publicerad 2019-01-10

vädervarning vinter

SMHI har en fortsatt klass 2-varning för storm i fjällen och österut i Jämtland- och Härjedalen. Följ SMHI:s väderrapportering här. Håll koll på Länsstyrelsen vid eventuella störningar i samhällsfunktioner.

Vi på Jämtkraft har beredskap för att så snabbt som möjligt kunna åtgärda eventuella strömavbrott. Du kan hålla dig uppdaterad kring läget via avbrottskartan.

Kontakta Jämtkraft vid skador på elledningar

Vi ber er att vara uppmärksamma och ta det försiktigt om ni ser lågt hängande ledningar. Kontakta oss och meddela skadan, vårt telefonnummer för felanmälan är öppet dygnet runt 063 14 92 00.

Tips vid storm

Vi har samlat tips på vad du kan tänka på före, under och efter storm. Läs tipsen här. 

DET HÄR INNEBÄR EN VARNING KLASS 2 STORM:

Medelvind på minst 25 meter per sekund. Mycket svårt att gå upprätt. Vid lös snö obefintlig sikt. Farligt att vistas på fjället. Vinden kan i byarna uppgå till orkanstyrka. Klass 2 är den allvarligaste varningsklassen för vind i fjällen. (SMHI:s definition)

Det här innebär en varning klass 2 stormbyar:

Vindbyar från 25 m/s upp till 30 m/s. Skador på byggnader med risk för kringflygande föremål. Större skador på skog och risk för störningar i trafik samt el- och teleförsörjning. Om prognosen ändras till 30 m/s eller mer uppdateras varningen till en högre varningsklass. (SMHI:s definition)