Miljö och hållbar utveckling

Miljö och hållbar utveckling ger framtidstro – sådan vill Jämtkraft stötta. Miljöprojekt välkomnas.

skidskyttar i landslagsdräkter

Hållbarhetspartner och teamsponsor till svenska skidskyttelandslaget

Det skidskytte står för då det gäller jämställdhet mellan atleter, den unika kombinationen av precision, styrka, uthållighet och viljan att vara hållbara känns som hand i handske med våra ambitioner och värderingar på Jämtkraft. Det blir ett samarbete där vi med våra gemensamma styrkor kan göra skillnad för en mer hållbar framtid. Skidskyttet har sin nationella bas i Östersund, Jämtland med nationalarenan och vi vill som regionalt energibolag baserat i Östersund bidra till det ökade intresset för sporten nationellt och internationellt. Med vår drivkraft och ledande kunskap om hållbarhet vill vi framtidssäkra sporten för kommande generationer av atleter och publik. Det är ett nytt partnerskap fyllt av energi.

www.skidskytte.se

Storsjöyran

Jämtkraft gick 2019 in som en av Storsjöyrans huvudsponsorer, i ett treårigt samarbete med Storsjöyran, där fokus ligger på hållbarhet.
www.yran.se

World Championships Region

2019 arrangerades världsmästerskapen i skidskytte och alpint i Jämtlands län. Förutom tävlingar och folkfest fick länet en skjuts mot visionen om en fossilbränslefri region, ett arbete som fortsätter i nätverket WCR.
WCR

Sustainable Fashion Week

Veckan syftar till att utmana konsumenter och modeindustrin att tänka om med syftet att främja en mer cirkulär industri med fokus på tre ord: reduce, reuse, recycle. 
Sustainable Fashion Week

Bikupa i Östersund Solpark

Jämtkraft har i uppdrag att bidra till ett mer hållbart samhälle – på flera sätt. Östersund Solpark, där vi valt att placera en kupa som vi är fadder för, är ett utmärkt exempel på hållbar energiproduktion, och det är en aspekt. Vi strävar efter ekonomisk, social och klimatmässig hållbarhet och biologisk mångfald är såklart en viktig faktor i den klimatmässiga hållbarheten. Artrikedomen möjliggör naturens ekosystem som gör att vi kan överleva på den här planeten och i detta system är bina en viktig kugge.
Honungsbiet Östersund

Mer om våra samarbeten