Varning för bedrägeriförsök: Just nu får vi samtal från kunder som blivit uppringda från ett 08-nummer där avsändaren utger sig för att komma från Jämtkraft. Vi ber dig att vara observant och påminner om att vi:

  • Alltid ringer från ett 063-nummer
  • Aldrig ringer upp och ber dig godkänna något med BankID
Läs mer om bedrägeriförsök

Dokumentationsingenjör till Jämtkraft Värme

I en värld av digitalisering, ny teknik och klimathot står energibranschen inför många utmaningar och möjligheter. På Jämtkraft Värme är vi nu inne i en spännande fas där vi formar om arbetsmetoder och processer för att stärka vår verksamhet. I detta skede är hanteringen av teknisk dokumentation avgörande för vår framgång. Vill du vara med? Nu söker vi en dokumentationsingenjör!

Om jobbet

På Värme arbetar vi med att drifta och underhålla våra värmeproduktions- och distributionsanläggningar på ett långsiktigt hållbart sätt. Som en del av vårt team kommer du få möjlighet att bidra till hela verksamheten genom att stödja den dagliga dokumentationshanteringen, underhållssystem samt affärssystem. Du kommer även vara delaktig i att utveckla arbetssätt och verktyg när vi tar vår digitalisering till nästa nivå.

Huvudsakliga ansvarsområden i denna roll är att hantera den tekniska dokumentationen enligt gällande standarder, klassificeringar och anläggningsstrukturer, samt säkerställa att denna är arkiverad och sökbar för övriga verksamheten. Dessutom kommer du att vara kravställare i pågående projekt och ombyggnationer för att kvalitetssäkra dokumentationen.

Vårt erbjudande

Hos oss får du vara med och driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle, i en bransch som är en förutsättning för vår välfärd. Vi erbjuder en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet genom att ta en ledande roll inom dokumentationshantering. Hos oss får du utrymme att växa i din profession och samtidigt vara en del av ett engagerat team. Vi tänker långsiktigt, vi satsar på dig och vill att du ska trivas och hjälpa oss framåt.

Fler fördelar med Jämtkraft:

  • Som ett kommunalt bolag är vi en perfekt kombination av trygghet och utveckling.
  • Vi tar hand om våra medarbetare och har fina förmåner, alltifrån förmånscykel till arbetstidsförkortning och föräldrapenningtillägg.
  • Vi är en erkänt bra arbetsgivare, belönade med certifikaten ”Excellent Arbetsgivare 2023” samt ”Karriärföretag 2023”.

Vad vi söker

För att lyckas och trivas som dokumentationsingenjör hos oss tror vi att du har en högskoleutbildning med relevant inriktning och några års erfarenhet av dokumentationsarbete, gärna med tekniskt fokus. Dessutom behärskar du både tal och skrift på svenska samt har goda kunskaper i engelska. Du har god IT/datorvana och om du dessutom har erfarenhet inom CAD, GIS och NIS är det meriterande.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du är också självgående och har en vilja att driva ditt arbete framåt. Goda samarbetsfärdigheter och en förmåga att skapa samt underhålla relationer är också viktiga egenskaper.

Välkommen till Värme, där du kan utvecklas och göra skillnad!

Jämtkraft bedriver arbete inom en samhällsviktig sektor. Anställningen kan därför innebära att du som sökande behöver placeras i en säkerhetsklass.  

B-körkort krävs i tjänsten.

Placeringsort: Östersund
Anställningsform/omfattning: Tillsvidare, heltid
Önskat startdatum: Snarast

Vill du veta mer? 

Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Hans Eriksson, Avdelningschef på Värme Underhåll, på telefon 063-149214 eller Peter Lundin, Avdelningschef på Värme Distribution & Energitjänster, på telefon 063-149249.

Ansökan

Vi vill ha ditt CV och personliga brev senast måndag den 2 oktober.

Fackliga företrädare
SEKO, Peter Martinsson, 063-14 93 95
Akademikerföreningen, Mikael Eklund, 063-14 92 51
Unionen, Michael Häggmark, 063-14 91 02

Ansök