Varning för bedrägeriförsök: Just nu får vi samtal från kunder som blivit uppringda från ett 08-nummer där avsändaren utger sig för att komma från Jämtkraft. Vi ber dig att vara observant och påminner om att vi:

 • Alltid ringer från ett 063-nummer
 • Aldrig ringer upp och ber dig godkänna något med BankID
Läs mer om bedrägeriförsök

IT-infrastrukturspecialist/senior system engineer

Vill du vara en del av vår IT-driftorganisation? Då kan vi erbjuda en roll inom drift och utveckling av vår IT-infrastruktur. Det här en chans att vara en del av en organisation som genomgår en spännande omställning med ny teknik och utökade samarbetsytor, tillsammans med härliga kollegor och en prisad arbetsgivare.  

Jämtkraft har under de senaste åren markant ökat förändringstakten inom IT-området. Samtliga lösningar byts ut eller förändras för att matcha de mycket höga krav som vår omvärld och vår verksamhet ställer.

Om jobbet

Som IT-infrastrukturspecialist ingår du i ett team som ansvarar för Jämtkrafts IT-miljö. IT-säkerhet och tillgänglighet är viktiga ledord. Detta ska balanseras med att verksamheten ofta kräver tillgång till den senaste tekniken. Teamet ansvarar för installation, drift och underhåll av:

 • Molnlösningar
 • Klienter
 • Servrar
 • Virtualiseringslösning
 • Lagringslösningar
 • Applikationer och Databaser

Teamet består av ett femtontal medarbetare med olika kompetens inom IT. Som specialist är du delaktig i arbetet att bygga och underhålla lösningar inom samtliga områden. Du har arbetat i en större organisation med något eller några av våra områden och kan ta en ledande roll inom området. Jämtkraft har nyligen valt att insourca hela IT-driften samt supporten. I arbetet ingår förutom att arbeta med den dagliga driften att stötta 2nd line och kontinuerligt jobba med kompetensöverföring enligt shift left-prinipen.

Vårt erbjudande

Hos oss får du vara med och driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle, i en bransch som är en förutsättning för vår välfärd. Vi jobbar tillsammans i trygga team där vi vågar testa nytt, växa och lyckas. Här behöver du inte välja mellan karriär och en aktiv fritid utan hinner med både och. På Jämtkraft är du viktig. Vi tänker långsiktigt, vi satsar på dig och vill att du ska trivas och hjälpa oss framåt Kom som du är helt enkelt, för här vill du vara!

Fler fördelar med Jämtkraft:

 • Jämtkraft är tillräckligt stort för att du ska kunna göra karriär, men tillräckligt litet för att du ska synas, vara viktig och kunna påverka.
 • Inom Jämtkraft kan du både gasa och bromsa din karriär utifrån vad som händer i ditt liv i stort.
 • Vi tar hand om våra medarbetare och har fina förmåner, alltifrån förmånscykel till arbetstidsförkortning och föräldrapenningtillägg.

Vad vi söker

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med IT-inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet samt att du har flerårig erfarenhet av jobb inom något av ovan nämnda områden. Som person är du analytisk och har ett lösningsorienterat arbetssätt samt förmåga att presentera idéer på ett affärsmässigt och pedagogiskt sätt. Du har förmåga att jobba självständigt men trivs med att jobba med andra och har en god samarbetsförmåga. För denna roll krävs goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Jämtkraft bedriver arbete inom en samhällsviktig sektor. Anställningen kan därför innebära att du som sökande behöver placeras i en säkerhetsklass. 

Körkort B behövs i tjänsten.

Placeringsort: Östersund
Omfattning & anställningsform: Heltid, tillsvidareanställning. Beredskap kan förekomma.
Tillträde: Snarast

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Angelica Löfberg, avdelningschef, angelica.lofberg@jamtkraft.se eller 063-14 93 13.

Ansökan

Ansökan och CV ska vara hos tillhanda senast den 2 oktober 2023.

Fackliga företrädare:
SEKO, Peter Martinsson, 063-14 93 95
Akademikerföreningen, Mikael Eklund, 063-14 92 51
Unionen, Michael Häggmark, 063-14 91 02

Ansök