Varmt och skönt med fjärrvärme – i hjärtat också

Med fjärrvärme får du en behaglig och jämn temperatur hemma. Du kan duscha hur länge du vill, värmen tar inte slut. Dessutom bidrar du till en lite bättre värld från sofflocket.

serviceavtal för fjärrvärmen i din bostad

Fördelar med fjärrvärme

  • Alltid värme och varmvatten
  • Tryggt, enkelt och bekvämt
  • Miljöklokt
  • Prisvärd uppvärmningsform

Koppla in fjärrvärme

Fjärrvärme är värme från en central anläggning, via ett varmvattensystem under jord till många hus. En värmeanläggning istället för flera tusen. Det är färre komponenter som kan gå sönder i ditt hem än om du har en egen anläggning hemma.

Du märker inte särskilt mycket av fjärrvärmen, förutom att du har det behagligt och skönt hemma. Den är tyst och sköter sig själv för det allra mesta.

Trygg med service

Om du väljer att installera fjärrvärme sköter vi drift och underhåll av fjärrvärmesystemet dygnet runt. Skulle något krångla hemma hos dig har vi beredskap och är tillgängliga.

Vill du vara extra trygg kan du teckna serviceavtal. Då får du regelbunden kontroll av din fjärrvärmecentral också.

Miljöklok värme som spar energi

Fjärrvärme spar energi. En anläggning istället för många är effektivare. I vårt kraftvärmeverk har vi effektiviserat ytterligare. Samtidigt med värmeproduktionen får vi el, på köpet. Så med fjärrvärmen sparar vi på våra gemensamma resurser.

Bränslet som används kommer idag från förnybara energikällor, förutom en minimal andel olja som behövs vid uppstart. Bioenergi från skogen, till stor del restprodukter som annars inte skulle användas, är det som värmer ditt hus. Energi ur avfall, spillvärme från industrier och restprodukter från trä- och skogsindustri är bränslen vi omvandlar till värme.

Jämför gärna fjärrvärmepriset

Jämfört med andra uppvärmningsformer är fjärrvärme ett prisvärt alternativ. I vår prisjämförelse kan du se hur det ser ut där du bor.