Smart termostat - fjärrstyr värmen i fritidshuset

Möjligheten att kunna styra värmen i sin bostad har inte alltid funnits. I dagens samhälle finns det dock i regel alltid en termostat i bostäder. Med hjälp av termostaten kan man manuellt med hjälp av ett reglage bestämma hur varmt det ska vara.

smart termostat - fjärrstyr värmen till ditt fritidshus

Idag har den tekniska utvecklingen kommit långt och många traditionella apparater i ett hushåll har blivit smarta och digitaliserade. Detta har också hänt termostaten. Idag kan du med hjälp av en smart termostat styra värmen i ditt hus, helt oberoende av var du befinner dig. Vi på Jämtkraft tycker om uppfinningar som kan underlätta våra kunders liv. Därför erbjuder vi nu en smart termostat från Ngenic till alla våra fjärrvärmekunder.

Styr värmen på dina element via din telefon

Många av oss har fritidsboenden eller hus som vi bara befinner oss i under en viss del av året. Kanske är det en skidstuga i fjällen eller en sommarstuga på västkusten. Eller något helt annat. Alla hus som man inte bor året runt i behöver dock en viss nivå av värme även när man inte bor i dem, för att de ska fungera som vanligt nästa gång man besöker huset.

Med vår smarta termostat kan du styra över värmen i ditt fritidsboende. Det gör att du enkelt kan kontrollera temperaturen i huset utan att behöva åka dit. Skulle det visa sig vara för varmt eller för kallt i huset kan du enkelt ändra på detta. När du beställer en smart termostat från oss installeras denna i ditt fritidsboende. Du får också tillgång till Ngenics egenutvecklade mobilapp som gör det enklare än någonsin att styra hur varma elementen ska vara. Självklart hjälper vi på Jämtkraft dig gärna med installationen för att säkerställa att allting fungerar som det ska.

Fördelar med fjärrstyrning via en smart termostat

Det finns flera fördelar med att installera en smart termostat. Dessa fördelar gäller givetvis oavsett om du väljer att installera termostaten i ett fritidshus eller ditt året runt-boende.

  • Reducera energikonsumtionen. Använd bara så mycket energi som du behöver. Att spara på resurserna när man kan är alltid ett klokt val, det gäller också för den energi det krävs att värma elementen i ditt hus.

  • Spara pengar. Att installera en smart termostat är ett smart beslut även ur en ekonomisk synpunkt. Med några klick på din telefon kan du sänka värmen i ditt fritidsboende när du inte är där. Även om du bara ändrar temperaturen några grader innebär detta att du sparar pengar, särskilt om du befinner dig i ditt fritidshus kortare perioder.

  • Förbättra inomhusklimatet. Att ha det för kallt eller för varmt när du inte befinner dig i ditt fritidshus kan orsaka stor skada. Rör som fryser, teknik som går sönder och otrevliga lukter är bara några av de potentiella effekterna av fel temperatur under lång tid. Med Ngenics telefonapplikation är du alltid uppdaterad och har kontroll över husets temperatur.

  • Spara tid. Förr behövde man vara noga när man lämnade sitt fritidshus att det var rätt värmenivå på elementen. Ställde man in för låg värme i sitt sommarhus och det råkar bli en ovanligt kall vinter var man tvungen att antingen lida av effekterna, eller behöva åka långa sträckor till huset för att korrigera värmen. Detta blir ett minne blott med en smart termostat.

Ha full kontroll över värmen med en smart termostat

Fördelarna med att kunna styra värmen på elementen direkt i din telefon är många. Om du vill veta mer eller beställa en smart termostat finns vi på Jämtkraft till din hjälp. Du kan enkelt skicka en beställningsförfrågan via formuläret som du hittar här på vår hemsida. Har du frågor eller funderingar kan du snabbt kontakta oss via telefon eller mejl. Vi svarar alltid på alla frågor, så snabbt vi bara kan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig.

Varmt välkommen till Jämtkraft - vi hjälper dig att fjärrstyra ditt hus!