Fira hembakatdagen 9 maj!

Att baka själv är energismart – det blir färre långa transporter och du slipper onödiga tillsatser. Gott blir det också. Vi bjuder på ett recept på en smarrig solskenskaka!

hembakat_660x200

Recept solskenskaka

Ingredienser:

200 g smör

2 stora ägg

3 dl socker

150 g vetemjöl

70 g sötmandel

1 msk smör till formen

2 msk ströbröd till formen

Ev. vispgrädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Skålla, skala och flaga mandeln
  3. Smöra och bröda formen
  4. Vispa samman ägg och socker
  5. Tillsätt smält smör och mjöl
  6. Rör ihop allt till en jämn smet
  7. Häll i formen och garnera med mandel
  8. Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter
  9. Servera med vispad grädde – om du vill

Psst… ugnsvärmen kan du använda till uppvärmning!