Låt solen göra jobbet året runt

Är du nyfiken på solel? Då är du inte ensam. Allt fler får upp intresset för denna energikälla – inte minst efter sommaren 2018 som bjöd på sol i mängder. Eftersom det också går att lagra solenergi kan den försörja dig året runt ¬– oavsett väder. Så vad väntar du på? Säg ja till solen.

solelvinter_815x458 (1)

Vi ser fler och fler tak runt om i Sverige prydas av solceller. Inte så konstigt med tanke på att solenergi ger egen klimatsmart el och en lägre elkostnad. Ökande miljöproblem och stigande energipriser leder också till att solenergin blir viktigare för såväl småhusägare som för kommunala och privata fastighetsförvaltare.

Oh la la – ett hus med solceller

Ännu en bra grej med solceller är att det höjer värdet på ditt hus. Eftersom solenergi ökar standarden på din egendoms energianvändning blir den mer attraktiv för potentiella köpare.

Men hur funkar det på vintern då?

Absolut – det är skillnad mellan energiproduktionen på sommaren och vintern. Men det innebär inte att solceller är att glömma under vinterhalvåret – tvärtom. I södra och mellersta Sverige skiner faktiskt solen lika mycket som i norra Tyskland – världens mest solcellstäta land. Och i norra Sverige reflekterar snön solen vilket gör att mer energi kan utvinnas. Dessutom går det att lagra sommarens solenergi och använda den under vinterhalvåret i stället. Smart va?

Så här lagrar du solenergi

Jämtkraft erbjuder dig som solcellskund en lagringstjänst som vi kallar Dela vattnet. Dela vattnet är en tjänst för energilagring där du sparar din överblivna solenergi i vattenkraft i stället. Det innebär att den solel som inte används under sommaren sparas hos oss och sedan kan plockas ut då du behöver mer energi.

Läs mer om fördelarna med solenergi här

Dela vattnet

Lagra solenergi i vattnet

Med molntjänsten Dela vattnet kan du lagra dina solcellers överskottsenergi från sommaren till vintern, när du använder som mest el och den är som dyrast.

Dela vattnet