Ladda elbilen hemma med laddbox

Börja dagen med fulladdade batterier. Det bästa sättet att ladda din elbil eller laddhybrid är med hjälp av en laddbox i hemmet. Se till att ladda med ren energi från sol, vind, vatten och skog.

Vi erbjuder laddboxar via vårt delägda bolag CLEVER som har Sveriges största publika laddnätverk. Som kund hos CLEVER kan du även ladda vid deras stationer i Danmark och Tyskland. 

Vi guidar dig till en smart laddlösning anpassad efter dina behov. Fyll i Kontaktförfrågan så tar vi kontakt med dig och berättar mer.

Kontaktförfrågan

1. Därför behöver du en laddbox

SÄKERT  

Elsäkerhetsverket avråder från laddning av elfordon i vanliga vägguttag. De är inte avsedda för laddning och kan därför bli överhettade. I ett vanligt vägguttag finns heller ingen kommunikation mellan vägguttag och bil, vilket behövs för att säkerställa att strömmen bryts om något går fel. Laddboxen har inbyggda säkerhetsfunktioner och kommunicerar med bilen så att elen bara är påslagen när bilen är korrekt ansluten, annars bryts den.

EFFEKTIVT

Vid laddning i ett vanligt vägguttag tillåts inte laddningen uppnå maximal styrka. Med hjälp av en laddbox tillåts högre laddeffekter, vilket ger en snabbare laddning.

Den smarta laddboxen har wifi, och du kan enkelt koppla upp den på ditt nätverk hemma.

Du kan följa din laddhistorik och få fullständig dokumentation över hur mycket el som gått åt för laddning bakåt i tiden. Värdefulla data för att hålla koll på din elanvändning, men också för energideklarationen och för att fastställa husets driftskostnader vid en eventuell försäljning.

2. Välj rätt laddbox

FAST KABEL 

Föredrar du smidighet framför flexibilitet rekommenderar vi en laddbox med fast kabel. Då slipper du ta fram kabeln från bagageutrymmet varje gång du ska ladda.

UTAN FAST KABEL 

Fördelen med att välja en laddbox med uttag är flexibiliteten eftersom den är oberoende av vilket bilmärke som ska laddas via boxen.

3. Välj rätt kabel

Det finns två olika typer av kabel. Säkerställ med biltillverkaren om det är Typ 1 eller Typ 2-kabel som din bil kräver.

TYP 1

är asiatisk standard och används idag till bilar från bland annat Mitsubishi, Nissan, Toyota.

TYP 2

är europeisk standard och används idag till bilar från bland annat Audi, BMW, Renault, Volvo, Volkswagen.

4. Kostnad & Ladda-hemma-stöd

Laddboxpaket

clever laddbox

Smart laddbox

Laddbox KEBA P30
Laddeffekt upp till 22 kW 
Inbyggda säkerhetsfunktioner
Uppfyller kraven för ladda-hemma-stöd

11 900 kronor
Pris inklusive moms

 

clever

Smart laddbox med installation

Laddbox KEBA P30

Laddeffekt upp till 22 kW 
Inbyggda säkerhetsfunktioner
Uppfyller kraven för ladda-hemma-stöd
Standardinstallation*

17 900 kronor
Pris inklusive moms

 

Ladda-hemma-stöd

Nu kan du få ekonomiskt stöd från Naturvårdsverket för att installera en laddbox för hemmaladdning. Med detta får du halva kostnaden, upp till 10 000 kronor, för själva laddboxen och arbetskostnad för installationen. Syftet med ladda-hemma-stödet är att hjälpa fler att ställa om till hållbara transporter. Läs mer om hur du ansöker om stöd här.

Vi hjälper dig om du har frågor gällande din ansökan!

5. Leveranstid

Leveranstid för laddboxen är cirka 8 veckor.