Ladda elbilen hemma med laddbox

Börja dagen med fulladdade batterier. Det bästa sättet att ladda din elbil eller laddhybrid är med hjälp av en laddbox i hemmet. Se till att ladda med ren energi från sol, vind, vatten och skog.

Vi erbjuder laddboxar via vårt delägda bolag CLEVER som har Sveriges största publika laddnätverk. Som kund hos CLEVER kan du även ladda vid deras stationer i Danmark och Tyskland.

Därför behöver du en laddbox

Elsäkerhetsverket avråder från laddning av elfordon i vanliga vägguttag. De är inte avsedda för laddning och kan därför bli överhettade. I ett vanligt vägguttag finns heller ingen kommunikation mellan vägguttag och bil, vilket behövs för att säkerställa att strömmen bryts om något går fel.

En laddbox ger dig smidigare och snabbare laddning och har dessutom inbyggda säkerhetsfunktioner. 

Ditt vanliga eluttag kan du använda för reservladdning hos vänner och familj. De flesta elfordon har en reservkabel som går att använda om det är nödvändigt.

Ladda-hemma-stöd

Nu kan du få ekonomiskt stöd från Naturvårdsverket för att installera en laddbox för hemmaladdning. Med detta får du halva kostnaden, upp till 10 000 kronor, för själva laddboxen och arbetskostnad för installationen. Syftet med ladda-hemma-stödet är att hjälpa fler att ställa om till hållbara transporter. Läs mer om hur du ansöker om stöd här.

För att kunna ladda i vårt publika laddnätverk behöver du ett laddkort från Clever. Beroende på vilket laddbehov du har kan du välja kontantkort eller något av våra förmånliga abonnemang. Laddkortet beställer du kostnadsfritt i Clevers webbshop eller köper hos någon av våra återförsäljare med ett förladdat värde.

Att tänka på när du köper laddbox

Om du bor i en villa med egen uppfart/garage laddar du din bil snabbast och säkrast med en laddbox. Clevers laddboxar passar alla elbilar och laddhybrider på marknaden och är speciellt anpassade för laddning i hemmet. Vi tar hand om installationen och du får tillgång till laddhjälp dygnet runt. Behöver du säkra upp, hjälper vi till med det. Du hittar din Säkringsstorlek på fakturan.

 • Du kan antingen välja en laddbox med eller utan fast kabel. Fördelen med att välja en laddbox med uttag är flexibiliteten eftersom den är oberoende av vilket bilmärke som ska laddas på boxen.
 • Föredrar du smidighet framför flexibilitet rekommenderar vi en laddbox med fast kabel. Då slipper du ta fram kabeln från bagaget varje gång du ska ladda.
 • Det finns två olika typer av kabel. Säkerställ med biltillverkaren om det är Typ 1 eller Typ 2-kabel som din bil kräver.
 • Typ 1 är asiatisk standard och används idag till bilar från bland annat Mitsubishi, Nissan, Toyota.
 • Typ 2 är europeisk standard och används idag till bilar från bland annat Audi, BMW, Renault, Volvo, Volkswagen.

Det här får du med vår laddbox för hemmabruk

 • Laddboxen KEBA P30 passar bilar med Typ 1 och Typ 2
 • Laddeffekt upp till 22 kW
 • Inbyggda säkerhetsfunktioner – strömmen bryts om bilen inte är korrekt ansluten
 • Snabbare laddning
 • Lång livslängd 
 • Uppfyller kraven för ladda-hemma-stöd

Vill du ha hjälp med att välja Laddbox? Fyll i Kontaktförfrågan så blir du kontaktad av en säljare.

Kontaktförfrågan

Laddboxpaket

Laddbox KEBA P30

Smart laddbox

Laddbox KEBA P30
Laddeffekt upp till 22 kW 
Inbyggda säkerhetsfunktioner
Uppfyller kraven för ladda-hemma-stöd

11 900 kronor
Pris inklusive moms

 

clever

Smart laddbox med installation

Laddbox KEBA P30

Laddeffekt upp till 22 kW 
Inbyggda säkerhetsfunktioner
Uppfyller kraven för ladda-hemma-stöd
Standardinstallation*

16 275 kronor
Pris inklusive moms