Ladda elbilen hemma till ett bra pris

Elbilen har på kort tid blivit populär världen över, inte minst här i Sverige. Fler biltillverkare fokuserar idag mer än någonsin på elbilar och många ser det som en naturlig utveckling eftersom de använder elektricitet, som kan utvinnas ur oändliga källor som sol, vind och vatten.

närbild på en laddbox.

Elbilar måste per definition laddas upp för att kunna användas. Det varierar hur ofta beroende på vilken bilmodell man kör, men förr eller senare behöver alla elbilar laddas. Runtom i Sverige finns det många laddstationer placerade på parkeringar och andra platser längs vägarna. Det finns många fördelar med elbilar, men laddningen av dem har under lång tid haft flera svagheter. Så är inte fallet längre när det är möjligt att ha en egen laddbox hemma i garaget. Att ladda sin elbil har aldrig varit enklare. Kontakta oss på Jämtkraft för att veta mer om våra laddboxar.

Laddboxar för elbilar från Jämtkraft

Att starta dagen med fulladdade batterier är alltid önskvärt, oavsett om det gäller bilen, telefonen, datorn eller din kropp. Med en laddbox från Jämtkraft hemma hos dig kan du alltid ladda bilen på ett smidigt sätt.

Vi på Jämtkraft erbjuder laddboxar via vårt delägda bolag Mer. Vi kan stolt berätta att Mer har Sveriges största publika nätverk av laddstationer för elbilar. 

Fördelar med att ladda elbilen hemma med laddbox

Det är möjligt att ladda sin elbil via ett traditionellt vanligt eluttag. Det är dock inte optimalt. Det finns framför allt två anledningar till att köpa en laddbox och överge eluttagsladdningen. Det har med säkerhet och effektivitet att göra. Här nedan berättar vi lite om dessa två fördelar att ladda bilen via en laddbox.

Laddboxar är säkrare än eluttag

Som ovan nämnt är det möjligt att ladda din elbil genom ett eluttag, men bland andra avråder Elsäkerhetsverket från detta. Eluttaget är inte byggt för att ladda så stora apparater som eldrivna fordon, och kan därför lätt bli överhettade. När bilen laddas i ett eluttag finns det inte heller någon kommunikation mellan eluttag och elbil, vilket innebär att strömmen kanske inte bryts om något går fel under laddningen. Laddboxen, eller Wallbox, som det heter på engelska, är däremot utvecklad specifikt för att ladda eldrivna fordon. Tekniken i dessa boxar är designad för att göra laddningen av bilen bättre, och det finns flera säkerhetsfunktioner i boxen för att öka säkerheten. Ett sätt som laddboxen ökar säkerheten är att den har inbyggd aktiv säkerhet. Rent konkret betyder detta att strömmen först slås på då alla kontakter är ihopkopplade. Laddboxar minimerar också risken för överhettning.

Laddboxar är mer effektiva än eluttag

Eluttag använder i grunden en teknik som utvecklades för många år sedan. När de första eluttagen installerades hade ingen en aning om att de i framtiden skulle användas för att ladda stora fordon. När du laddar din elbil i ett vanligt eluttag tillåts inte laddningen uppnå maximal styrka. Detta leder helt enkelt till att det tar längre tid att ladda bilen, jämfört med att ladda bilen i en laddbox. I samband med installationen av en laddbox uppgraderas ledningar och säkringar om det skulle behövas, för att laddningen av elbilen ska gå så fort som möjligt och så säkert som möjligt.

Att ha en laddbox hemma gör ägandet av en elbil enklare. Laddboxen laddar bilen snabbare och säkrare. Det är alltså bra både för dig och bilen. Om du vill veta mer om laddboxar från oss på Jämtkraft och Mer är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vad kostar det att installera en laddbox hemma?

Priset för en laddbox varierar eftersom vi erbjuder olika typer av laddboxpaket. I grund och botten behöver du välja mellan att köpa laddboxen av oss och sedan sköta installationen av den själv, eller att beställa ett komplett laddboxpaket där vår installatör gör allt arbete åt dig. Detta val är populärt eftersom det sparar både tid och energi, att installera en laddbox är inte helt enkelt.

Att köpa endast laddboxen utan installation är det billigare av de två alternativen. I båda typerna av laddboxpaket ingår laddboxen KEBA P30. Detta är en effektiv och säker modell som vi på Jämtkraft kan rekommendera varmt. Den uppfyller alla krav för ladda-hemma-stöd (som du kan läsa mer om längre ned i denna artikel), och har en laddeffekt på upp till 22 kW.

Väljer du det kompletta laddboxpaketet, med inkluderad installation, betalar du ett något högre pris, men då ingår också en hel del extra. I vår standardinstallation ingår följande:

  • Rådgivning och rekommendation före installationen

  • Undersökning av din befintliga elinstallation

  • Installation utförd av Mers certifierade elinstallatör

  • Säkerställande att laddningen sker på säkraste möjliga sätt

  • Test av laddstationen

  • Tillgång till support via Mers kundservice

Oavsett vilket paket du väljer gör du ett smart val när du investerar i en egen laddbox. Om du är intresserad av att beställa, eller har frågor kring vad som ingår i de olika paketen kan du använda vårt smidiga kontaktformulär för att få hjälp av oss så snabbt som möjligt.

50% i avdrag när du köper laddbox

Nu kan du få ekonomiskt stöd genom för att installera en laddbox för hemmaladdning. Du får 50 procent i avdrag för att installera en laddbox och avdraget görs direkt på fakturan precis som för rot- och rutavdrag.

Beställ en laddbox för din elbil - till ett bra pris

Vi har lång erfarenhet av att hjälpa elbilsägare att ladda sin bil mer effektivt och säkrare. Om du har några frågor eller funderingar kring något som har med laddboxar att göra är du alltid välkommen att kontakta oss. Du når oss enkelt via telefon, mejl eller via kontaktformuläret här på vår hemsida. Vi ser fram emot att höra ifrån dig.

Varmt välkommen till oss på Jämtkraft!

Laddbox

Ladda din elbil hemma

Ladda din elbil snabbt och säkert. I vår laddlösning för hemmabruk ingår laddbox och installation.

Skaffa laddbox