Laddstolpe hemma

Elbilar har under kort tid blivit mycket populära i Sverige. Till alla elbilägares glädje är det idag enklare än någonsin att ladda sin bil på ett effektivt och säkert sätt. Det har länge funnits laddstationer utplacerade längs med vägarna över hela landet, men det har också blivit enkelt att köpa en laddstolpe till sitt eget hem.

närbild på en vit elbil som står och laddar.

Vi på Jämtkraft har över hundra års erfarenhet av energibranschen. Vi har en vision om att all energi i framtiden ska komma från hållbara resurser och att fler väljer klimatsmarta transportsätt. För att vi ska nå detta mål erbjuder vi både laddstationer och laddboxar för elbilar.

Vad är en laddstation?

En laddstation möjliggör laddning av elfordon. Laddstationer består av en eller flera laddningspunkter. Ett fordon kan laddas vid varje laddningspunkt. Det är ofta organisationer och företag som investerar i laddstationer eftersom de i regel är gjorda för fler än ett fordon. Det är vanligt att organisationer och företag köper in laddstationer till parkeringsplatser eller i anslutning till en fastighet. På så sätt kan besökare enkelt ladda sin bil.

Det finns två vanliga typer av laddningsstationer: en med snabbladdning och en med normalladdning. Som namnet vittnar om är snabbladdningen mer effektiv.

Vad innebär det att ha en laddbox hemma?

En laddbox är, till skillnad från laddstationen, avsedd för privatpersoner och villor. Det är möjligt att ladda sin elbil direkt i ett vanligt eluttag, men detta avråder bland andra Elsäkerhetsverket ifrån. Att installera en laddbox till sitt hem är ett mer effektivt och säkrare alternativ. Traditionella eluttag är inte utvecklade för att överföra den kapacitet som elbilar kräver för att ladda snabbt, vilket leder till att bilen laddas långsamt och eluttaget riskerar också att överhettas.

Beställ en laddstolpe från oss på Jämtkraft idag

Oavsett om du är privatperson eller representerar en organisation är du välkommen att kontakta oss på Jämtkraft för att få hjälp med din laddstolpe. Vi erbjuder flera olika typer av installationspaket, allt för att du ska hitta ett alternativ som passar dig bra. Du kan läsa mycket mer om laddstolpar här på vår hemsida. Om du har några frågor eller funderingar är du givetvis välkommen att kontakta oss. För oss är kundnöjdhet viktigt och vi besvarar gladeligen alla frågor du kan tänkas ha. Om du vill beställa laddstolpe kan du enkelt fylla i en intresseanmälan direkt här på hemsidan. Du kan alltid kontakta oss via telefon eller mejl. Kontaktuppgifterna hittar du också här på sajten. Vi ser fram emot att höra ifrån dig.

Varmt välkommen till oss på Jämtkraft!

Laddbox

Ladda din elbil hemma

Ladda din elbil snabbt och säkert. I vår laddlösning för hemmabruk ingår laddbox och installation.

Skaffa laddbox