Solceller för fritidshus och sommarstuga

Med solceller på taket till fritidshuset eller sommarstugan kan du producera en stor del av den el du använder när du är där som mest, eller till och med bli så gott som självförsörjande.

solceller på ett fritidshus/sommarstuga vid vattnet

Solceller till sommarstugan

Att installera solceller i din sommarstuga gör att du inte behöver köpa någon stor mängd el under sommarhalvåret när en sommarstuga vanligtvis används och då solpanelerna producerar som mest el.

Du kommer snarare inte att kunna använda dig av all el som solcellerna producerar under sommaren utan istället kommer du att kunna sälja överskottet av el till elmarknaden alternativt lagra din el för att använda på vintern. Det ger dig möjlighet att bli nästintill självförsörjande.

Solceller till fritidshuset

Om du spenderar mest tid i ditt fritidshus under vinterhalvåret då solcellerna inte producerar lika mycket el, kan du välja att lagra överskottet av el som du producerar under sommaren och använda det på vintern istället. Det gör att din produktion av el kommer att täcka det mesta av kostnaderna under sommaren samtidigt som elräkningen reduceras under vintern.

Prisexempel solceller fritidsboende

Exemplet visar ungefär vad ett solcellspaket kostar och ger för effekt. Priset varierar utifrån vilka solpaneler du väljer och fastighetens förutsättningar. En exakt beräkning får du i din offert som skräddarsys efter dina önskemål.

Pris från*
90 000 kronor
Storlek på anläggningen 4 kW
Årsproduktion 4 000 kWh
Anläggningsyta 36 kvm
Antal solpaneler 16

*Priset är inklusive moms exklusive ROT- och solcellsbidrag.

Offertförfrågan

Det här ingår

Här kan läsa mer om vad som ingår i våra solcellspaket. Om du vill utföra installationen själv kan du välja att endast köpa solpaneler med tillbehör.

SNE_PIL

SNE_PIL

SNE_PIL

SNE_PIL

SNE_PIL