Vad kostar solceller till villa?

Är du intresserad av att installera solceller till din villa? Det blir vi på Jämtkraft glada över. Solceller har snabbt blivit ett populärt val i Sverige, och de svarta solpanelerna kan man se på många hustak över hela landet.

solceller och solenergi i sverige

Vi på Jämtkraft har arbetat sedan 1889 med att hjälpa människor göra kloka beslut kring energiförbrukning. Vi har en vision om att all el i framtiden produceras av förnybara resurser. Vi gör vår del för att nå denna framtid. Att installera solceller till sitt hus är ett enkelt sätt att bidra till en grönare planet.

Vad är fördelarna med solceller?

Att installera solceller kommer med många fördelar av olika typer. Om du är nyfiken på solceller, men kanske inte ser den reella nyttan har vi sammanställt en lista över fördelar för dig. Alla fördelar är goda argument för att byta till egenproducerad solel med solceller från Jämtkraft.

  1. Solenergi är bättre för miljön. Denna typ av energi har minimal påverkan på djur, människor och naturen. El som produceras med hjälp av fossila bränslen är väldigt mycket sämre för planeten.

  2. Solelsproduktion är smidigt. Att producera solel luktar inte, stör inte och släpper inte ut miljöfarliga ämnen i naturen. Det är ett enkelt sätt att utnyttja en miljövänlig resurs – solens strålar. Bekvämt, miljövänligt och egenproducerat.

  3. Solpanelerna på ditt tak genererar el som du själv använder i ditt hushåll. Du behöver inte förlita dig på att andra levererar el till dig, eftersom allting sker på din egen tomt.

  4. Solljus har vi gott om. I praktiken är energi från solen en oändlig resurs som är mycket enkel att utnyttja. Solljuset kommer inte försvinna, vilket du gör att du kan känna dig trygg i din solelsproduktion.

  5. Installation av solpaneler med solceller är smidigt. Monteringen påverkar inte omgivningen eller den omkringliggande infrastrukturen. Allt du behöver är ett tillstånd för att sätta upp dem på ditt hus. Om du behöver hjälp med hur man går tillväga hjälper vi dig gärna med detta.

  6. Solpaneler på ditt hus kan innebära fördelar ekonomiskt. I regel har solceller en livslängd på minst 25 år. Under dessa år kan man producera mycket energi, och eftersom du enkelt kan sälja ditt solelsöverskott kan du också spara pengar med hjälp av solpanelerna. Dessutom kan du söka ROT-avdrag och solcellsstöd för dina solpaneler. Vi hjälper dig givetvis även med detta.

Vad är kostnaden för att installera solceller för en villa?

Vi nämnde tidigare att solceller kan vara en bra affär även ur ett ekonomiskt perspektiv. Men självklart är kostnaden för solcellerna och installationen av dem en viktig fråga för många. Priset på våra solceller varierar, beroende på flera faktorer.

Vi på Jämtkraft arbetar på så sätt att vi tar fram en offert anpassad för just dig. Allt vi behöver veta av dig är storleken på takytan du vill ha solpanelerna, vilket väderstreck ditt tak är vinklat och hur mycket el du vill producera. Vi har gjort offertprocessen så smidig som möjligt för dig som kund. Vi har tagit fram ett smidigt offertformulär som du hittar här på vår hemsida. Vi kommer att kontakta dig efter att du skickat in en offertförfrågan för att leverera en så optimal lösning som möjligt för just dig.

När du vill beställa solceller till rätt kostnad

Att producera sin egen el från solen är ett enkelt sätt att agera både miljövänligt och ekonomiskt smart. Om du vill beställa, eller bara ha svar på frågor eller funderingar, är du alltid välkommen att kontakta oss på Jämtkraft. Du når oss enkelt via mejl eller telefon. Alla kontaktuppgifter hittar du här på vår hemsida. Vi ser fram emot att höra ifrån dig.

Varmt välkommen till Jämtkraft!

Dela vattnet

Lagra solenergi i vattnet

Med molntjänsten Dela vattnet kan du lagra dina solcellers överskottsenergi från sommaren till vintern, när du använder som mest el och den är som dyrast.

Dela vattnet