Finansiera dina solceller genom ett bolån med grön rabatt från Hemma

Vår partner Hemma erbjuder dig som investerar i solceller en attraktiv finansiering av installationen samtidigt som du byter bolån.

domherrevagen,_dronarbild_(7)

Jämtkraft och bostadskreditinstitutet Hemma vill göra det enklare och lönsammare för hushåll att investera i ett klimatsmart boende, till exempel med solceller. Om Sverige ska nå sitt klimatmål så måste utsläppen minska. Byggnader står idag för cirka 40 procent av Sveriges energianvändning, varav två tredjedelar utgörs av bostäder. Trots ambitiösa byggprogram runt om i landet kommer nio av tio hushåll 2045 bo i byggnader som redan idag är byggda. Det innebär att stora investeringar är nödvändiga för att även ställa om redan befintliga bostäder.

Därför samarbetar vi med Hemma som erbjuder en attraktiv bolåneränta till hushåll som ska eller nyligen har investerat i solceller. Och om du byter till Hemmas bolån kan du även finansiera dina solceller med samma attraktiva ränta.

Fördelar med Hemmas bolån

  • Hemma erbjuder bolån med så kallad grön rabatt. Det innebär för de allra flesta att de kan få en lägre månadskostnad på bolånet efter en solcellsinstallation.
  • Ett bolån och tilläggslån med attraktiv ränta för dig som ska eller nyligen har installerat solceller.
  • Erbjudandet gäller villor och fritidshus (ej jordbruksfastigheter).
  • Hemma står under Finansinspektionens tillsyn vilket innebär att det är precis lika tryggt att ta ett lån via Hemma som hos din vanliga bank.
  • Kreditgivare är Skandiabanken.

Läs mer och ansök hos Hemma