Sälja solel

Fler och fler privatpersoner väljer idag att installera solceller. Idag kan man se solpaneler på tak över hela landet. Det är enkelt att förstå varför solelen har blivit så populär om man är medveten om alla de fördelar som kommer med detta sätt att producera el.

närbild på solpaneler.

Vi på Jämtkraft har lång erfarenhet av energibranschen och har funnits i mer än hundra år. Vi arbetar för att göra det enkelt för alla att förbruka och köpa hållbar och grön energi. Vår vision är att all el som förbrukas i samhället kommer från hållbara källor som sol, vind och vatten. Vi är inte där än, men vi gör vad vi kan för att komma dit så fort som möjligt. Ett sätt som vi gör detta på är att vi erbjuder solceller och solcellspaket för villaägare och företag.

Hur fungerar solcellstekniken och installationen i praktiken?

De flesta tycker att hållbar elektricitet från solceller är en bra idé. Men det kan vara svårt att få grepp om hur tekniken fungerar och vad det innebär i praktiken att välja solcellsenergi. Här går vi i korta drag igenom hur allting hänger ihop.

  1. Solcellerna installeras i regel på ett tag eller en markställning. De är vinklade för att maximera energin från solljuset. Panelerna är ofta mörkgrå eller svarta. Elektriciteten som utvinns av solljuset är i form av likström.

  2. Solpanelerna är kopplade till en växelriktare via en strömkabel. Växelriktaren omvandlar elektriciteten till den vanliga typen, växelström, med 230V.

  3. Därefter rör sig elen till husets elcentral, denna fördelar elektriciteten över hela fastigheten så att hushållet eller företag kan utnyttja elen på samma sätt som med el från andra energikällor.

Kan jag sälja mitt överskott av solel?

Ja, det kan du. Det är inte ovanligt att man producerar mer solel än vad man gör av med, antingen omedvetet eller som ett aktivt val.

När det är ljust ute (även vid mulet väder) producerar solpanelerna på ditt tak förnybar energi. Eftersom det inte går att styra hur mycket solen ska lysa kommer mängden producerad energi variera. Givetvis innebär detta också att mindre solel produceras under vinterhalvåret om man jämför med sommarhalvåret, då solen är framme längre tid.

Elen som produceras av solcellerna på ditt tak förbrukas i första hand i ditt eget hushåll. Men beroende på hur mycket el man producerar och hur mycket man förbrukar kan det vara så att det uppstår ett överskott av energi. Vi förstår att man inte vill producera energi i onödan, vilket är onödigt av flera anledningar. Därför kan man som kund hos oss välja att antingen sälja sitt energiöverskott eller att spara den till senare. Detta innebär att ingen energi går till spillo, vilket vi på Jämtkraft gillar.

När du vill installera solceller

Vi hjälper dig gärna att börja producera och förbruka förnybar solel. Här på vår hemsida kan du läsa mer om våra erbjudanden och begära offert för ett komplett solcellspaket till din villa. Om du har några frågor eller funderingar är du givetvis välkommen att kontakta oss. Vi besvarar alltid alla frågor så snabbt vi bara kan. Våra kunders nöjdhet är alltid viktig för oss. Om du är intresserad av en offert för solceller från oss kan du enkelt skicka en offertförfrågan via vårt smidiga formulär som du hittar här på vår hemsida. Du kan självklart också nå oss via telefon eller mejl. Alla kontaktuppgifter finns här på hemsidan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig.

Varmt välkommen till Jämtkraft!

Dela vattnet

Lagra solenergi i vattnet

Med molntjänsten Dela vattnet kan du lagra dina solcellers överskottsenergi från sommaren till vintern, när du använder som mest el och den är som dyrast.

Dela vattnet