Finalist i Guldgalans Årets hållbara företag

Jämtkraft nominerades under året till Guldgalans pris Årets hållbara företag. Vi utsågs till finalister i hård konkurrens med Polfärskt och Jazzköket. Polfärskt segrade. Vi känner oss hedrade att utses till finalist. Motiveringen till finalplatsen löd:

Jämtkraft har funnits i snart 130 år och miljöfrågor har länge varit ett prioriterat område. Idag har de en helhetssyn på hållbarhet och de har hållbarhetsredovisat sedan 2011. De globala miljömålen (Agenda 2030) är en viktig utgångspunkt i hållbarhetsarbetet och de utgår från de målområden där de kan göra störst skillnad. Klimatfrågan är den stora drivkraften och ett av deras mål är fossilfri värme till VM i Åre och Östersund år 2019. Att vara en attraktiv och säker arbetsplats är ett prioriterat område och för att stärka jämställdheten i en mansdominerad bransch erbjuds kvinnor i mansdominerade roller mentorskap. Samhällsengagemanget är stort och utöver sponsringssamarbeten samarbetar Jämtkraft med skolor för att få fler tjejer att välja tekniska och naturvetenskapliga utbildningar. En viktig fråga både för Jämtland och för Jämtkraft.

Erfarenheten och återkopplingen från den erfarna juryn kommer att leda till en utveckling för oss och vi känner oss peppade inför vårt fortsatta hållbarhetsarbete där vi ständigt blir bättre.