Anmäl din Åre-fastighet till THERMO-S ARE med Ngenic

Du som har fastighet i Åre erbjuds att utan kostnad (för villa normalpris 4 825 kronor inklusive moms, för flerbostadshus och lokaler 9656 kronor exklusive moms) vara med i projektet THERMO-S ARE till och med december 2020.

smart termostat - fjärrstyr värmen till ditt fritidshus

Genom projektet THERMO-S ARE erbjuds du som har fastighet i Åre oförändrat fjärrvärmepris fram till 1 januari 2022 och möjligheten att kostnadsfritt prova ett nytt sätt att styra värmen i ert hus och möjligheten att spara energi.

Projektet THERMO-S ARE drivs av Jämtkraft, Energimyndigheten och företaget Ngenic och gäller dig som har fastighet i Åre med fjärrvärme från Jämtkraft.

För dig som villaägare erbjuder vi Smart värme (Ngenic Tune) och för dig som har flerbostadshus eller andra lokaler erbjuder vi dig Smart värme Fastighet (Ngenic Fastighet).

Smart värme

Ngenics styrdosa kopplas in på er och alla de andra fjärrvärmecentraler som ingår i Åres fjärrvärmenät. Dosan kommunicerar med värmeväxlaren och ger besked om hur mycket värme som ska ledas ut till radiatorerna.

Styrdosorna kommunicerar också med varandra, så att de vet hur värmeanvändningen ser ut i de andra byggnaderna i fjärrvärmenätet. Om många vill duscha vid samma tidpunkt kan värmen till radiatorerna dras ner i många hus. Detta sker tillfälligt utan att inomhustemperaturen påverkas och huset kompenseras för detta vid andra tidpunkter

Styrdosan som installeras i undercentralen hos er kommunicerar via er internetuppkoppling med fjärrvärmesystemets styrsystemet.

Anmäl dig nu

Nedan kan du gå vidare till anmälan för dig som villaägare eller för företag/förening med flerbostadshus eller lokaler.