Vi har flyttat! Du hittar nu vår reception och kundservice på vår nya adress: Kaserngatan 1, 831 32 Östersund. Välkommen!

En vit lastbil med Jämtkrafts logotyp.

Fler lastbilar ska rulla utan buller

Jämtkrafts kampanj för fler lastbilar på el i Jämtland.

Jämtkraft har sett behov av stöd till lastbilsentreprenörer som vill ställa om sin fordonsflotta till eldrift. Det är stora investeringar för en enskild entreprenör. Därför har Jämtkraft med kampanjen "Jag rullar utan buller" valt att stötta företag som köper lastbilar som helt drivs av el.

Vill du vara med? Klicka på intresseanmälan!

Jämtkraft är en regelbunden kund till den regionala tunga fordonsindustrin. Vi ställer även krav på fossilfri drift i våra upphandlingar. I kombination med att Jämtkrafts ägare vill att vi är med och utvecklar det regionala näringslivet, ligger det helt i linje med våra affärsmål att stötta regionala entreprenörer att elektrifiera sina tunga fordon.

Förbättrad arbetsmiljö

Kampanjen Jag rullar utan buller är Jämtkrafts sätt att stötta de stora investeringar som krävs. Just buller är också ett problem för lastbilschaufförerna. Ljudnivån både i och utanför förarhytten kan stundtals bli ganska hög och sliter på chaufförernas hälsa varje dag. Därför tror vi att moroten till eldrift främst ligger i förbättrad arbetsmiljö. De chaufförer som redan idag kör ellastbil är piggare.

Det är tyst och skönt och jag laddar var tredje dag ungefär.

Manne Persson, Sandberg & Jonsson

Kampanjen följs upp

På den här sidan samlar vi de vittnesmål som med tiden kommer in från entreprenörerna under kampanjens gång. En första avstämning görs efter ett halvår för att se hur arbetsmiljön har förbättrats, hur entreprenörernas kunder upplever de elektrifierade fordonen och om det går att “räkna hem” investeringen på andra oväntade sätt än rent ekonomiska.

Bara positiva erfarenheter hos Sandberg & Jonsson

Manne har kört ellastbil i 4 månader och har inte hittat en enda nackdel med eldrift. Tvärtom är det bättre arbetsmiljö, bättre värme på vintern och bättre tryck under gaspedalen.