Vi jobbar just nu med en helrenovering av Mina Sidor. Under tiden hänvisar vi till vår app Mitt Jämtkraft.

Ursäkta röran, vi bygger om
Fjärrvärmecentral

Byte av ditt företags fjärrvärmecentral

Med ett serviceavtal från Jämtkraft ser du till att förlänga livslängden på din fjärrvärmecentral så länge det går. Den tekniska livslängden är dock begränsad och fjärrvärmecentralen kommer så småningom att behöva bytas ut. Bytet i sig medför en del besparingar, både för plånboken och för miljön.

Besparingar vid byte av fjärrvärmecentral

Ofta medför bytet av fjärrvärmecentral en hel del besparingar, både för plånboken och för miljön. Förutom att underhållskostnaden och risken för oförutsedda utgifter minskar kan du spara in på följande:

  • Bättre avkylning vilket kan ge en premie på din fjärrvärmefaktura
  • Mindre elförbrukning med effektivare cirkulationspumpar
  • Minskad värmeförlust lokalt där fjärrvärmecentralen sitter
  • Minskad värmeförbrukning tack vare bättre reglering

Kundexempel

Vi bytte fjärrvärmecentralen hos en kund med 21 lägenheter och ett totalt värmebehov på ca 300 MWh per år. Bytet gav följande besparingar:

  • Innan bytet av fjärrvärmecentral fungerade avkylningen dåligt och kunden betalade en QV-avgift på ca 3000 kronor per år. Efter bytet fick kunden en bonus på 500 kronor per år för god avkylning, vilket innebär en besparing på 3500 kronor per år.
  • Elförbrukningen på cirkulationspumpen minskade. Enligt leverantörens uppgift på de nya pumparna minskade elförbrukningen med totalt 1 900 kWh per år vilket motsvarar en besparing på ca 1 900 kronor per år.
  • Värmeförlusten från fjärrvärmecentralen med tillhörande rör minskade med ca 500 W vilket gav ett minskat värmebehov på 4 380 kWh per år. 50 procent av värmeförlusterna bedömdes kunna komma fastigheten tillgodo och den totala värmeförlusten blir med de förutsättningarna ca 2 200 kWh per år. Det motsvarar en besparing på ca 1 300 kronor per år.

Sammantaget sparade kunden 3 500 + 1 900 + 1 300 = 6 700 kronor per år*

*Denna besparing är uträknad för en specifik kund. Hör gärna av dig till oss så kan vi räkna på hur besparingen skulle kunna se ut för er.

Priser

Hur mycket det kostar att byta ut din fjärrvärmecentral beror till största del på hur stor din byggnad är. Här ser du ungefärliga kostnader. Kontakta oss för att få ett exakt pris på bytet av din fjärrvärmecentral. Vi kan även ordna hela bytet i en totalentreprenad.

Typ av byggnadPriser
Hus med 3-6 lägenheter35 000 kronor exklusive moms
Hus med 7-15 lägenheter60 000 kronor exklusive moms
Hus med 15-30 lägenheter95 000 kronor exklusive moms
Lokal 1500 m265 000 kronor exklusive moms