Vi har flyttat! Du hittar nu vår reception och kundservice på vår nya adress: Kaserngatan 1, 831 32 Östersund. Välkommen!

Porträtt av en kvinna i arbetskläder och skyddshjälm som står framför ett vindkraftverk.

Här börjar din karriär i energibranschen

Hos oss får du vara med och driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. I en bransch som är en förutsättning för vår välfärd. Vi jobbar tillsammans i trygga team där vi vågar testa nytt, växa och lyckas. Här behöver du inte välja mellan karriär och en aktiv fritid utan hinner med både och. På Jämtkraft är du viktig. Vi tänker långsiktigt, vi satsar på dig och vill att du ska trivas och hjälpa oss framåt.

Här vill du vara

Hos oss

Vi tar hand om våra medarbetare och har flera fina förmåner, alltifrån arbetstidsförkortning till förmånscykel och föräldrapenningtillägg.

I energibranschen

Energibranschen är en av de sektorer som har störst möjlighet att påverka världens chanser att nå klimatmålen.

I Jämtland

Här behöver vi inte välja mellan karriär och en aktiv fritid utan hinner med både och.

Hitta drömjobbet

Vill du vara med och driva energiomställningen framåt? Energibranschen står inför spännande utmaningar i en värld av digitalisering, ny teknik och klimathot. Vi på Jämtkraft ska leverera energi som gör livet bättre. För oss innebär det förnybar energi och smarta energilösningar som bygger det hållbara samhället – är du med och vill påverka?

Här är du viktig

På Jämtkraft är du viktig. Vi tänker långsiktigt, vi satsar på dig och vill att du ska trivas och hjälpa oss framåt.

Hos oss får du vara med och driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle, i en bransch som är en förutsättning för vår välfärd. Vi jobbar tillsammans i trygga team där vi vågar testa nytt, växa och lyckas. Här behöver du inte välja mellan karriär och en aktiv fritid utan hinner med både och. Här är några exempel på förmåner hos oss:

 • Arbetstidsförkortning
 • Resultatpremie
 • Tjänstepension
 • Sjukvårdsförsäkring
 • Föräldrapenningtillägg

Jämtkraft på väg

Om du någon gång har besökt Jämtland har du med största sannolikhet mött mer än en bil som det står "Jämtkraft" på. Vart är alla bilar på väg? Vad gör en "Jämtkraftare" på en dag? I serien "Jämtkraft på väg" får vi en inblick i arbetet som många tar för givet. Vad krävs det för att få ett tryggt elnät, en hållbar elproduktion och pålitlig värme?

För dig som student

 • Sommarjobb

  Genom att erbjuda sommarjobb vill vi inspirera dig till ett jobb inom energibranschen och vårt samhällsviktiga uppdrag.

 • Praktik och examensarbete

  Nya perspektiv, kompetenser och kunskaper ser vi som nyckelfaktorer i lyckas driva och utveckla framtidens energibolag.

 • Utbildningar

  Är du intresserad av ett jobb i energibranschen? Utbilda dig till elkraftingenjör eller drifttekniker, två efterfrågade utbildningar.

 • Studiebesök

  Nyfiken på att veta mer om hur vi jobbar? Vi tar gärna emot studiebesök vid våra kraftverk och vindparker.