Vi jobbar just nu med en helrenovering av Mina Sidor. Under tiden hänvisar vi till vår app Mitt Jämtkraft.

Ursäkta röran, vi bygger om
Ett par sitter vid en tjärn med en tänd lampa

Det här är Jämtkraft

Jämtkraft är ett jämtländskt energibolag. Vi hämtar vår drivkraft i naturen omkring oss och arbetar för att omvandla kraften från de förnybara energikällorna till hållbar el.

Vi är Jämtkraft

Förnybart sedan 1889

Vi började med förnybar elproduktion redan 1889, då vi tände de första gatulysena i Östersund. Då tänkte vi i första hand på att lamporna skulle lysa. Idag tänker vi mest på att elen måste komma från förnybara källor.

Hjärtat i Jämtland

Vi har vår hemvist i Jämtland men med en marknad långt större än så. Vi ägs av kommunerna Åre, Krokom och Östersund. Det präglar företaget på så sätt att det inte bara ska gå med vinst utan också bidra till samhällsnytta.

Energi som gör livet bättre

Vi ska leverera energi som gör livet bättre. För oss innebär det förnybar energi, smarta energilösningar och hållbara relationer. Vår verksamhet ska bidra till att människor i vår egen region och i resten av världen mår bra.

Sponsring för framtiden

Vår sponsring ska bidra till hållbar utveckling framförallt i regionen vi verkar i, men även utanför.

Jämtkraft på väg

Vad krävs det för att få ett tryggt elnät, en hållbar elproduktion och pålitlig värme?

Om du någon gång har besökt Jämtland har du med största sannolikhet mött mer än en bil som det står "Jämtkraft" på. Vart är alla bilar på väg? Vad gör en "Jämtkraftare" på en dag? I serien "Jämtkraft på väg" får vi en inblick i arbetet som många tar för givet. Vad krävs det för att få ett tryggt elnät, en hållbar elproduktion och pålitlig värme?

Uppladdat av Jämtkraft

I vår serie uppladdat av Jämtkraft har vi som ambition att informera och utbilda den som är intresserad av att lära sig mer om elsystemet och elmarknaden i Sverige. Vi kommer att ta upp alltifrån olika elavtal till hur vi ska bygga ett hållbart energisystem nu och framåt.

Mer om Jämtkraft

 • Företagsfakta

  Här hittar du information om Jämtkrafts koncern, företagsledning och styrelse.

 • Års- och hållbarhetsredovisningar

  Läs våra årsredovisningar och hållbarhetsrapporter för de senaste åren.

 • Jämtkrafts historia

  1889 tände vi de första elektriska gatulysena i Östersund.

 • Tillsammans har vi kraften

  Vi finns till för dig. Du som bor, växer upp eller verkar i vår region.

Gör ett studiebesök

Välkomna att hälsa på oss. Vi tar gärna emot studiebesök vid våra anläggningar runt om i Jämtland och vi tar inte ut några besöksavgifter.