Just nu kan du som kund ha problem att se mätvärden på Mina sidor och i vår app Mitt Jämtkraft. Vi arbetar för att lösa problemet.

Flera lysande glödlampor hänger ner från ett tak i ett vardagsrum.

Rörligt pris

Ett rörligt elpris följer med prisutvecklingen på elbörsen, Nord Pool. Denna typ av avtal passar företaget som är benäget att ta lite större risk på en rörlig marknad. Ni hänger med i svängningarna och tar del av både låga priser och pristoppar.

Ett rörligt pris kan vara ett bra alternativ för er som är intresserade av att följa elmarknadens prissvängningar. Samtidigt innebär det rörliga priset en något högre risk då det innebär prisvariationer och det kan vara svårt att förutse när priset ska stiga.

Normalt sett är elpriset högre under frukosttimmarna och på kvällen då hushållen lagar mat, tvättar kläder, badar eller duschar. Det rörliga elpriset varierar också med årstiderna. Priset är oftast högre under hösten och vintern för att sedan bli lägre under våren och sommaren.

Du kan följa elpriserna på elbörsen Nord Pool.

Lokalrabatt

Du med företag som verkar i någon av Jämtkrafts ägarkommuner Åre, Krokom eller Östersund rabatt på både den fasta månadsavgiften och varje förbrukad kilowattimme. Vi vill gynna det lokala näringslivet och det ska löna sig att handla lokalt.

Läs mer om lokalrabatt

Rörligt timpris

Ni som väljer ett rörligt avtal med timpris får ett elpris som varierar över dygnets alla timmar. Ert pris följer med prisutvecklingen på elbörsen Nord Pool timme för timme och ni ser när på dygnet ni får mest el för pengarna. Det här är för er som kan styra er förbrukning och vill ha möjlighet att själva påverka ert pris i största möjliga utsträckning. Optimalt för er som vill ha full kontroll.

Läs mer om timpris

Prishistorik

Prishistorik för Rörligt pris i alla elområden hittar du under Prishistorik Rörlig pris. Om du är osäker på vilket elområde ditt företag tillhör kan du kolla på Svenska kraftnäts karta.

Priset som anges i samtliga grafer och tabeller är ett snittpris vid så kallat månadsmedelpris. Det exakta individuella priset per kund påverkas av en så kallad profilkostnad och kan skilja sig från angivet snittpris.

Jämför Rörligt pris med Jämtkraft företagsportfölj

Här kan du jämföra Rörligt pris med Jämtkraft företagsportfölj de senaste månaderna i elområde 2.

I grafen nedan ser du priserna per månad (de senaste 12 månaderna) för elområde 2, öre/kWh exklusive moms.

Hitta rätt avtal för ditt företag

Företag med speciella behov eller verksamheter kan föredra en annan typ av avtal. Vi rådgör med er för att hitta det avtal som passar bäst. Oavsett vilken avtalsform du väljer får ditt företag en rabatt om din anläggning finns inom våra ägarkommuner.

Fyll i formuläret så kontaktar vi er.

Fyll i företagsnamn
Fyll i företagets organisationsnummer
Fyll i ditt för- och efternamn
Fyll i ditt telefonnummer
Fyll i din e-postadress
Fyll i ungefärlig årsanvändning (kWh)