Få koll på din elanvändning och sänk dina energikostnader

Varje dag använder du el hemma, kanske utan att veta hur mycket som används. Många gånger oroar vi oss i onödan för apparater som inte drar så mycket el egentligen, samtidigt som vi kanske slösar el på något annat. Ett bra sätt att få koll är att mäta sin elanvändning hemma.

diagrammet visar en ungefärlig bild av vad du använder din el till.  disk 7%, matlagning 16%, belysning 20%, kyl och frys 20%, tvätt och tork 20% och övriga apparater 17%.

Diagrammet visar en ungefärlig bild av vad du använder din el till. Det visar den genomsnittliga användningen av el i en familj på fyra personer. De använder cirka 5 000 kWh/år i hushållsel, varav ungefär 3 000 kWh går till husets vitvaror. Varmvattnet står också för en stor del av energianvändningen i ett hem, cirka 5 000 kWh/år.

Om du vill få bättre koll på din elanvändning är en energidisplay ett bra verktyg. Med den kan du se exakt hur mycket el du använder, i realtid. Då blir det lättare för dig att veta vad du behöver ändra på om du vill spara el hemma.

Tips på hur du kan spara energi

Här har vi samlat några enkla tips på hur du kan sänka dina energikostnader.

SNE_PIL

SNE_PIL

SNE_PIL

SNE_PIL

SNE_PIL

SNE_PIL