Just nu är det många som hör av sig till oss och vi gör vårt yttersta för att svara alla så fort vi kan. Vi beklagar detta och hoppas att ni har överseende.

Frågor och svar
Två personer pratar med varandra

Jämtpriset

Med Jämtpriset får du ett långsiktigt bra pris med mindre svängningar jämfört med ett rörligt pris. Du får tryggheten från våra professionella förvaltare och elen är såklart alltid 100 % förnybar.

Info!

Just nu kan vi endast erbjuda nyteckning av Jämtpriset för dig som bor inom Östersunds, Krokoms eller Åre kommun. Har du redan Jämtpriset så löper avtalet på som vanligt tills du själv väljer något annat.

Bäst på sikt – så funkar det

Jämtpriset är ett så kallat förvaltat elavtal. Det funkar så att Jämtkrafts förvaltare bevakar elmarknaden varje timme och varje dag. De köper upp el för våra kunders framtida förbrukning, för att säkra upp ett stabilt elpris för kunderna.

Resultatet blir ett tryggt och långsiktigt bra pris där du slipper pristopparna men ändå får del av prisnedgångarna på elmarknaden. Långsiktigheten i avtalet gör dock att det finns viss fördröjning i hur priset följer plötsliga och snabba nedgångar på elmarknaden. Men på samma sätt kommer du alltså som förbrukare heller inte följa med i alla prisökningarna på marknaden.

Sett över de senaste åren har förvaltat elpris över tid haft en jämnare priskurva och lägre pristoppar jämfört med det rörliga elpriset.

Lokalrabatt

Du som bor, verkar eller har en fastighet i någon av våra ägarkommuner Åre, Östersund eller Krokom betyder extra mycket för oss. Vi finns till för er som gör vår region levande. Därför får ni ett extra bra pris. Med Lokalrabatten får ni rabatt på både den fasta månadsavgiften och varje förbrukad kilowattimme. Rabatten syns som en extra rad på fakturan och dras automatiskt.

Jämtpriset med timpris

Jämtpris med timpris kan ses som ett mellanting mellan ett rörligt avtal med timpris och vårt traditionella förvaltade avtal Jämtpriset med månadsmedelpris. Här får du ditt eget unika Jämtpris, baserat på när och hur du förbrukar din el. Men tack vare förvaltningsdelen i avtalet ger Jämtpris med timdebitering ett jämnare och stabilare pris än vad ett rörligt avtal med timpris gör. Du kan med denna kombination alltså i viss mån påverka din elkostnad genom att styra när på dygnet du förbrukar el, men inte i lika stor utsträckning som med ett rörligt avtal med timpris.

Det betyder också att du själv i stor utsträckning kan påverka din elkostnad om du är medveten och aktiv kring din förbrukning. Förbrukar du mycket el när kilowattpriset är högt, får du ett högre månadssnitt, medan du s­­­­­­­­om lyckas flytta din förbrukning till mindre kostsamma timmar får en lägre snittkostnad. Generellt kostar elen mindre nattetid.

Kontakta mig

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig när vi kan erbjuda Jämtpriset igen.

Fyll i ditt förnamn
Fyll i ditt efternamn
Fyll i din e-postadress

Jämtpriset för december

Här kan du se det totala priset per kWh för detta avtal föregående månad. När den fasta månadsavgiften räknats med och beroende på hur mycket el du förbrukar.

Elpris elområde 2 inklusive moms

  • Utan fast avgift: 162,89 öre
  • 2 000 kWh: 186,89 öre inklusive månadsavgift
  • 5 000 kWh: 172,49 öre inklusive månadsavgift
  • 20 000 kWh: 165,29 öre inklusive månadsavgift

Prishistorik

Prishistorik för Jämtpriset i alla elområden hittar du under Prishistorik Jämtpriset. Om du är osäker på vilket elområde du tillhör kan du kolla på Svenska kraftnäts karta.

Jämför Jämtpriset med Rörligt pris

Här kan du jämföra Jämtpriset med det rörliga elpriset de senaste månaderna och snittpriserna för de senaste åren i elområde 2.

Jämför månad för månad

I grafen ovan ser du priserna per månad för elområde 2, öre/kWh inklusive moms.

Jämför år för år

I grafen ovan ser du snittpriser per år för elområde 2, öre/kWh inklusive moms. (Energiskatt ingick till och med 2018-01-01)

Priset som anges i samtliga grafer och tabeller är ett snittpris vid månadsmedelpris. Det exakta individuella priset per kund påverkas av myndighetsavgifter och tillval och kan skilja sig från ovan angivet snittpris.

Frågor och svar om Jämtpriset