Vi har flyttat! Du hittar nu vår reception och kundservice på vår nya adress: Kaserngatan 1, 831 32 Östersund. Välkommen!

Porträttbild på en kvinna med vinterjacka och mössa.

Jämtpriset

Med Jämtpriset får du ett långsiktigt bra pris med mindre svängningar jämfört med ett rörligt pris. Du får tryggheten från våra elmarknadsexperter och elen är såklart alltid 100% förnybar.

Långsiktigt

Du får ett långsiktigt bra pris med mindre svängningar jämfört med ett rörligt pris.

Förvaltat elavtal

Elmarknadsexperter säkrar upp ett jämnare elpris över tid till dig.

100 % förnybar el

Elen du får är såklart alltid 100% förnybar.

Bäst på sikt – så funkar det

Jämtpriset är ett så kallat förvaltat elavtal. Det funkar så att Jämtkrafts elmarknadsexperter bevakar elmarknaden varje timme och varje dag. De köper i förväg upp en del av elen för våra kunders framtida förbrukning, för att säkra upp ett jämnare elpris för kunderna.

Resultatet blir ett elpris som följer det rörliga marknadspriset men med målet att kapa de högsta pristopparna för att skapa ett jämnare och långsiktigt bra pris. Tanken är att du, till skillnad från i ett fastprisavtal, ska få del av prisnedgångar på elmarknaden samtidigt som de högsta pristopparna pareras. Långsiktigheten i avtalet gör dock att det finns viss fördröjning i hur priset följer plötsliga och snabba nedgångar på elmarknaden. Men på samma sätt kommer du alltså som förbrukare heller inte följa med i alla prisökningarna på marknaden.

Inte alltid lägst för stunden, men bra på sikt alltså.

Sett över de senaste åren har förvaltat elpris över tid haft en jämnare priskurva och lägre pristoppar jämfört med det rörliga elpriset.

Prishistorik

Här kan du jämföra Jämtpriset med Rörligt pris de senaste 24 månaderna och snittpriserna för de senaste åren i alla elområden, öre/kWh inklusive moms. Här kan du se prishistorik i tabellform.

Mitt Jämtkraft

Med vår app Mitt Jämtkraft får du bättre koll på din elförbrukning och elkostnad. Ladda ner och logga in idag!

Frågor och svar om Jämtpriset