Nu ska alla ha fått tillbaka strömmen, det som behöver åtgärdas är följande: I Nälden ska fjärrvärmen åtgärdas innan kl 15 idag, men det kan dröja ett tag innan det är full värme igen.

Avbrottskartan
Interiörbild på ett vardagsrum. På bildens syns en del av en grå soffa och ett litet soffbord med en kaffekopp på.

Miljöklok värme som spar energi

Du märker inte särskilt mycket av fjärrvärmen, förutom att du har det behagligt och skönt hemma. Den är tyst och sköter sig själv för det allra mesta.

Varför fjärrvärme?

Fjärrvärme spar energi.

En anläggning istället för många är effektivare. I vårt kraftvärmeverk har vi effektiviserat ytterligare. Samtidigt med värmeproduktionen får vi el, på köpet. Så med fjärrvärmen sparar vi på våra gemensamma resurser.

Förnybara energikällor

Jämtkrafts fjärrvärme kommer till allra största delen från bioenergi och återvunnen energi. Som rester från trä- och skogsbruk, träavfall från soptippen eller spillvatten – energi som annars skulle gå till spillo.

Resurssnål värme

Fjärrvärme är extremt resurssnålt. Bara genom att ha fjärrvärme är ni med och bidrar till ett mer energieffektivt samhälle.

30 000 kr i bidrag för byte till fjärrvärme!

Regeringen har beslutat om ett nytt bidrag för dig som byter från direktverkande elvärme eller gas till exempelvis fjärrvärme. Stödet kan även ansökas retroaktivt av dig som installerat till exempelvis fjärrvärme tidigast 8 november 2022.

Boka konsultation

Vill du veta mer om just dina förutsättningar för fjärrvärme? Boka ett samtal med oss så kan vi svara på just dina frågor.

Välj tid i kalendern så ringer vi upp dig på avtalad tid. Vill du komma till Jämtkraft för ett personligt möte går det också bra.

Vad innebär Reko fjärrvärme

Som medlem i Reko lever vi upp till högt ställda krav inom öppenhet, jämförbarhet och förtroende.

Jämtkraft innehar den prestigefyllda kvalitetsmärkningen Reko fjärrvärme. Fjärrvärmebranschens kvalitetssystem som tryggar och stärker kundernas ställning gentemot leverantören. Som medlem i Reko lever vi upp till högt ställda krav inom öppenhet, jämförbarhet och förtroende. Det innebär att vi har:

  • Kunden som utgångspunkt
  • Reko avtal
  • Snabb hantering av problem
  • Öppenhet om bland annat pris
  • Flexibilitet för att tillgodose kundens värmeval

Frågor och svar om fjärrvärme