Just nu är det många som hör av sig till oss och vi gör vårt yttersta för att svara alla så fort vi kan. Vi beklagar detta och hoppas att ni har överseende.

Frågor och svar
Rörligt elavtal från Jämtkraft

Rörligt elpris

Ett rörligt elpris baseras på vårt inköpspris för elen. Det följer prisutvecklingen på elbörsen Nord Pool och passar dig som inte är rädd för svängningar. Du vågar chansa lite för att få ett bra elpris.

Ett rörligt elpris följer med prisutvecklingen på elbörsen, Nord Pool. Denna typ av avtal passar dig som är benägen att ta lite större risk på en rörlig marknad. Du hänger med i svängningarna och tar del av både låga priser och pristoppar. Du kan när som helst byta till något av våra andra avtalstyper.

Prisutvecklingen för rörligt elpris på elbörsen Nord Pool styrs av utbud och efterfrågan på el. Vanligast är att det är högre på vintern och lägre på sommaren. Men det finns många tillfälliga variationer beroende på flera faktorer på elmarknaden. 

Lokalrabatt

Du som bor, verkar eller har en fastighet i någon av våra ägarkommuner Åre, Östersund eller Krokom betyder extra mycket för oss. Vi finns till för er som gör vår region levande. Därför får ni ett extra bra pris. Med Lokalrabatten får ni rabatt på både den fasta månadsavgiften och varje förbrukad kilowattimme. Rabatten syns som en extra rad på fakturan och dras automatiskt.

Rörligt timpris

Du som väljer ett rörligt avtal med timpris får ett elpris som varierar över dygnets alla timmar. Ditt pris följer med prisutvecklingen på elbörsen Nord Pool timme för timme och du ser när på dygnet du får mest el för pengarna. Det här är för dig som kan styra din förbrukning och vill ha möjlighet att själv påverka ditt pris i största möjliga utsträckning. Optimalt för dig som vill ha full kontroll.

Prishistorik

Prishistorik för Rörligt pris i alla elområden hittar du under Prishistorik Rörlig pris. Om du är osäker på vilket elområde du tillhör kan du kolla på Svenska kraftnäts karta.

Jämför Rörligt pris med Jämtpriset

Här kan du jämföra Jämtpriset med det rörliga elpriset de senaste månaderna och snittpriserna för de senaste åren i elområde 2.

I grafen ovan ser du priserna per månad för elområde 2, öre/kWh inklusive moms.

I grafen ovan ser du snittpriser per år för elområde 2, öre/kWh inklusive moms. (Energiskatt ingick till och med 2018-01-01)

Priset som anges i samtliga grafer och tabeller är ett snittpris vid månadsmedelpris. Det exakta individuella priset per kund påverkas av myndighetsavgifter och tillval och kan skilja sig från ovan angivet snittpris.

Frågor och svar om elavtal