Vi jobbar just nu med en helrenovering av Mina Sidor. Under tiden hänvisar vi till vår app Mitt Jämtkraft.

Ursäkta röran, vi bygger om
Kabelanvisning innan du ska gräva

Kabelanvisning och trädfällning

Vi hjälper dig med kabelanvisning innan du ska gräva på tomten. Du kan även ta hjälp av oss om du ska ta ner träd som riskerar att falla på en elledning.

Kabelanvisning innan du ska gräva

Kom ihåg att se efter vilka ledningar som ligger i marken innan du gräver. Det gör du genom att göra en förfrågan via Ledningskollen.

Gratis anvisning fem dagar innan du gräver

Kabelanvisningen fram till elmätaren är kostnadsfri om du beställer den via Ledningskollens webbtjänst minst fem vardagar innan du ska börja gräva. Anmäler du ärendet senare får du betala en avgift. Om du vill ha kabelanvisning för egen ledning på din mark så tillkommer kostnader.

Akut kabelanvisning

Behöver du akut hjälp med kabelanvisning eller har frågor, ring Geomatikk på 026-12 35 00. Vid akut kabelanvisning som ej räknas som en samhällsfarlig situation hjälper Geomatikk till i mån av tid, anvisningen utförs då mot en kostnad. 

Trädfällning nära elledning

Kontakta oss om du ska ta ner ett träd som riskerar att falla på en elledning i Jämtkrafts elnätsområde. Vi kan hjälpa dig att övervaka arbetet.

Gratis övervakning om du kontaktar oss minst tio dagar i förväg

Kontakta oss minst tio arbetsdagar innan du vill få hjälp att övervaka trädfällningen så kostar det inget. Kan du inte vänta utan behöver hjälp snabbare så tar vi ut en avgift på 1 300 kronor inklusive moms.

Du får själv hålla med utbildad personal för trädfällningen, vi hjälper dig endast att övervaka arbetet. Vid särskilda förutsättningar kan vi kostnadsfritt bistå med personal, till exempel om trädet lutar mot elledningen. Vi kan också bistå med gratis rådgivning vid svår fällning.

Fäller du ett träd utan att ha beställt övervakning av oss och det faller på elledningen får du stå för reparationskostnaderna. Därför är det alltid bättre att kontakta oss innan.