Vi kraftsamlar för att producera förnybar energi

Jämtkraft är ett energibolag med ryggraden i Jämtland och Norden som marknad. Vi hämtar vår drivkraft i naturen omkring oss; rika skogar, friska vindar, kraftfulla forsar och solen. Och vi arbetar för att omvandla kraften från de förnybara energikällorna till hållbar el.

vy över forsen i handöl med fjällen i bakgrunden.

Jämtkrafts hemmakontor är i Östersund och vi ägs av tre jämtländska kommuner: Åre, Östersund och Krokom. Det präglar oss på så sätt att vi inte bara tänker på vinst utan även vill bidra till samhället. Hos oss kan du köpa el i hela Sverige, bor du i Jämtland kan du även nyttja vår fjärrvärme och vårt elnät.

Förnybar energi från naturens källor 

Vi vill att all energi ska vara förnybar och gör vad vi kan för att det ska bli så. Vi började med förnybar elproduktion redan 1889, då vi tände de första gatulysena i Östersund. Då tänkte vi i första hand på att lamporna skulle lysa. Idag tänker vi mest på att elen måste komma från förnybara källor, vi vill göra vad vi kan för att bidra till ett lite mer hållbart samhälle.

Här finns gott om möjligheter för energi från skog, vind och vatten. Det har också visat sig att vi kan utvinna en hel del solkraft på våra breddgrader. Men vi har mycket kvar att göra. Vi har bara börjat på vår resan mot att fördubbla vår förnybara produktion de närmsta åren. Tack vare en dos jämtländsk tjurskallighet, en vilja att ibland gå sin egen väg och försöka ännu lite till, är vi övertygade om att det kommer att gå.