Vi jobbar just nu med en helrenovering av Mina Sidor. Under tiden hänvisar vi till vår app Mitt Jämtkraft.

Ursäkta röran, vi bygger om

Systemingenjör Krafthandel

Det nordiska kraftsystemet genomgår en transformation som skapar nya förutsättningar och affärsmöjligheter. Den här tjänsten innebär en möjlighet att arbeta nära förändringarna som sker på elmarknaden. Vi söker dig som är nyfiken och vill vara med på resan. Är det du?

Enheten Krafthandel optimerar produktion, förbrukning och lagring i alla tidsperspektiv. Vi arbetar med balansansvar, handel av el, valuta, utsläppsrätter, miljövärden och elcertifikat. På enheten finns även funktioner för att styra och övervaka energilager, vatten-, vind- och solkraft. Enhetens avdelningar heter Markets, Drift och Fysisk Handel. 

Om jobbet

Du kommer att placeras på avdelningen Fysisk handel och hjälpa avdelningen med utvecklings- och förbättringsarbete av system, processer och marknadslösningar. Din viktigaste arbetsuppgift blir att hålla en tät och nära systemdialog med personalen på din avdelning. Du hanterar din avdelnings behov och samverkar med andra Systemingenjörer för att hitta den bästa lösningen för Jämtkraft. Du kommer att lära dig mycket och vi kommer att förse dig med utbildningar inom elmarknad och regelverk. Du kommer att utvecklas till en nyckelspelare för Jämtkraft! 

I jobbet ingår att:

  • agera systemansvarig och stödja den operativa verksamheten.
  • utveckla och förbättra system/processer inom kraftoptimering, kundadministration, handel och balansavräkning.
  • aktivt delta i olika användargrupper inom och utanför företaget för att hantera elmarknadsförändringar.
  • arbeta med datautväxling och integrationer mot olika aktörer på elmarknaden.
  • dokumentera systemförändringar. 

Vårt erbjudande

Hos oss får du vara med och driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle, i en bransch som är en förutsättning för vår välfärd. Vi jobbar tillsammans i trygga team där vi vågar testa nytt, växa och lyckas. På Jämtkraft är du viktig. Vi tänker långsiktigt, vi satsar på dig och vill att du ska trivas och hjälpa oss framåt. Därför behöver du inte vara fullärd när du börjar. Vi klär på dig den kompetens som du saknar. Kom som du är helt enkelt, för här vill du vara!

Fler fördelar med Jämtkraft

  • Vi tar hand om våra medarbetare och har fina förmåner, alltifrån förmånscykel till arbetstidsförkortning och föräldrapenningtillägg.
  • Vi är en erkänt bra arbetsgivare, belönade med certifikatet ”Excellent Arbetsgivare 2023” och ”Karriärföretag 2024”.
  • En ledstjärna för Jämtkraft är att agera så att framtiden gillar oss det gäller både hur vi tar hand om våra medarbetare, vår miljö och våra affärer. 

Vem är du?

Du bör ha en teknisk högskoleutbildning med inriktning Data, Energi, Matematik, eller Elkraft. Vi ser gärna att du har kunskap inom elmarknad, integrationer, BI-verktyg, databaser och/eller programmering, exempelvis Oracle, SQL, Python, VBA, Batch Script eller PowerShell. Även du som är nyutexaminerad är välkommen att söka. Vi erbjuder dig ett gott stöd i ditt nya arbete!

Som person är du lösningsorienterad, du uppmärksammar inte bara problem utan ger även konkreta förslag på vägen framåt. Tjänsten ställer stora krav på lyhördhet och förmåga att sätta sig in i och respektera verksamheten. Arbetet innebär många kontakter både internt och externt varför god kommunikativ förmåga värdesätts. Du är analytisk med förmågan att lösa uppkomna problem. Du talar och skriver svenska och engelska samt har ett allmänt tekniskt intresse.

ämtkraft bedriver arbete inom en samhällsviktig sektor. Anställningen kan därför innebära att du som sökande behöver placeras i en säkerhetsklass.  

Körkort B behövs i tjänsten. 

Placeringsort: Östersund.
Omfattning/anställningsform: Heltid, tillsvidareanställning.Tillträde: Snarast.

Vill du veta mer? Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Andreas Wiklander, avdelningschef Fysisk Handel, andreas.wiklander@jamtkraft.se eller 063-14 90 49.

Ansökan

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att söka, sista ansökningsdag är 27 maj, 2024.

Fackliga företrädare:
SEKO, Peter Martinsson, 063-14 93 95
Akademikerföreningen, Mikael Eklund, 063-14 92 51
Unionen, Michael Häggmark, 063-14 91 02

Ansök