Nu ska alla ha fått tillbaka strömmen, det som behöver åtgärdas är följande: I Nälden ska fjärrvärmen åtgärdas innan kl 15 idag, men det kan dröja ett tag innan det är full värme igen.

Avbrottskartan
Ett par ser ut över fjällen bredvid ett blått tält

Senaste nytt

Har du frågor om Jämtkraft eller söker du efter bilder från vår verksamhet? Du som arbetar som journalist eller inom media kan kontakta oss via 063-57 74 72 eller kommunikation@jamtkraft.se.

Jämtkrafts logotyp och bildbank hittar du här.

Elledningen till Blåhammaren sönderblåst
Nyheter2024-01-31

Elledningen till Blåhammaren sönderblåst

Elledningen från Rundhögen upp till Blåhammarens fjällstation har blåst sönder på grund av rejäl nedisning och hårda vindar. 13 kraftledningsstolpar har gått av och elledningen ligger på backen. Fjällstationen och mobilmaster i området blev strömlösa. 

Elise säkrar elen för skidskyttar och folkfest
Nyheter2023-12-01

Elise säkrar elen för skidskyttar och folkfest

Makalösa skidskyttetävlingar med taggade åkare, peppad publik och undersköna bilder från Östersund och Jämtland som kablas ut över hela världen. Fina förutsättningar för folkfest och ett fint skyltfönster för vår region. Men inget kalas eller skytte utan el. Elise är en av flera jämtkraftare som jobbar med att säkra elleveransen till skidskyttestadion.

Priset på fjärrvärme höjs 2024
Nyheter2023-09-14

Priset på fjärrvärme höjs 2024

På grund av kraftigt höjda priser på biobränsle kommer Jämtkraft behöva höja fjärrvärmepriset. Ett formellt beslut är inte taget, men allt talar för att höjningen kommer att landa på omkring 9 procent.

Jämtkraft pilottestar lokal flexibilitetsmarknad
Nyheter2023-06-27

Jämtkraft pilottestar lokal flexibilitetsmarknad

Jämtkraft kommer under vintern starta ett pilotprojekt med en lokal flexibilitetsmarknad. På marknaden kommer några utvalda privata aktörer kunna sälja så kallad flexibilitet för att i teorin avlasta Jämtkrafts elnät under timmar med hög belastning. På så sätt kan befintligt elnät utnyttjas effektivare.

Nytt kraftvärmeverk värmer Östersund 2025
Nyheter2023-06-09

Nytt kraftvärmeverk värmer Östersund 2025

Det grävs, pålas och gjuts. Delar av Rådhusgatan i infarten till Östersund är avstängd. Arbetet med det nya kraftvärmeverket är omfattande och pågår för fullt. Om mindre än två år ska det vara klart.

Dansglädje från Östersund och vidare ut i världen
Nyheter2023-04-17

Dansglädje från Östersund och vidare ut i världen

Dans är mer än rörelse till musik. I alla fall på Danskompaniet i Östersund. Här får kreativitet ta stor plats och dansen är en uttrycksform som bygger både gemenskap och stärker självkänsla. Josefine Olsson, verksamhetsansvarig på Danskompaniet, beskriver till och med dansen som ett globalt språk.

Stort vägarbete för fjärrvärme
Nyheter2023-04-13

Stort vägarbete för fjärrvärme

Det största grävarbetet för fjärrvärme på 40 år kommer att pågå längs Rådhusgatan västerut från våren till vintern. I samband med bygget av det nya kraftvärmeverket i Lugnvik behöver fjärrvärmenätet byggas ut. Helt nya huvudledningar kommer att grävas ner i marken, vilket begränsar framkomligheten från Fältjägargränd till Pibäcken rakt nedanför Jämtkraft Arena.

”Varma bänken” – en social träffpunkt i Fagerbacken
Nyheter2023-04-04

”Varma bänken” – en social träffpunkt i Fagerbacken

Det är en kylig men solig måndag och det är vårvinter. På en parkbänk i Fagerbacken sitter två väninnor med varsin liten termos intill sig och med den dansk-svenska gårdshunden Majken i knät. De pratar, skrattar och njuter av värmen från bänken. Det här är ingen vanlig bänk, det är en parkbänk med inbyggd fjärrvärme.

Basketfeber i Östersund
Nyheter2023-03-29

Basketfeber i Östersund

Det känns som basketfeber i Östersund. Sporten upplever en rejäl uppstuds med stora idrottsliga framgångar och ett ökande intresse. Båda våra elitlag är framme i slutspel i dam- respektive herrligan. Dessutom är båda huvudtränarna, Alva Stark och Adnan Chuck, nominerade till ”Årets Coach” i respektive liga. Och intresset bland både ungdomsspelare och den lojala publiken växer enormt.

Nya elnätsregler för solceller påverkar troligtvis få villaägare
Nyheter2023-03-29

Nya elnätsregler för solceller påverkar troligtvis få villaägare

Energimarknadsinspektionen (Ei) meddelade nyligen att reduktionen av nätavgifter för småskaliga produktionsanläggningar slopas. Vad innebär förändringen för solelproducenter egentligen? För dig som har en liten villaanläggning och en och samma säkring för både in- och utmatning på elnätet är svaret: Förmodligen ingenting.

1234