Just nu kan du som kund ha problem att se mätvärden på Mina sidor och i vår app Mitt Jämtkraft. Vi arbetar för att lösa problemet.

Ylva Andersson.

Ylva Andersson blir vd för Jämtkraft

Ylva Andersson är sedan flera år en etablerad medarbetare inom bolaget och har haft uppdrag som tillförordnad vd, finanschef och ansvarig projektledare för byggena av det nya kraftvärmeverket och huvudkontoret.
Publicerad:

Gedigen och mångårig kunskap

– Styrelsen är helt enig i beslutet att tillsätta Ylva som ordinarie vd. Hon har en gedigen och mångårig kunskap om bolaget, är väl insatt i den pågående omställningen som energibranschen och hela samhället genomgår. Ylva har helt rätt kompetens och bakgrund för att leda bolagets arbete framåt, säger Anders Sundin, ordförande Jämtkraft.

Ylva tillträder som vd i en tid av stora förändringar och fortsatt osäkerhet på energimarknaden. Rysslands invasionskrig i Ukraina har bitit sig fast och elpriserna spås variera kraftigt även kommande vinter. Jämtkrafts uppgift blir att navigera denna svängiga marknad och skapa så mycket trygghet som möjligt, bland annat genom att säkra fortsatt produktion och öka flexibiliteten mellan utbud och efterfrågan. Det behövs för att klara övergången till en ny energiepok med mer elintensiv industri, ökad laddinfrastruktur och fler mikroproducenter i elnätet.

– Jag är ödmjuk och stolt över förtroendet jag får i en orolig tid. Jag ser fram emot att förstärka bolagets fokus på lösningar som ligger i framkant för att optimera både produktion och flexibilitet. Regionalt har Jämtkraft en nyckelroll i övergången till en ny energiepok och under hösten kommer vi att kunna presentera flera spännande projekt och investeringar, säger Ylva Andersson.

För mer information:
Anders Sundin, ordförande Jämtkraft
070-222 66 48

Ylva Andersson, vd Jämtkraft
073-275 51 00

Jessica Brander, pressansvarig
063- 57 74 72

Bilder

Ylva Andersson, vd Jämtkraft
Ylva Andersson, vd Jämtkraft
Anders Sundin, ordförande Jämtkraft
Anders Sundin, ordförande Jämtkraft