Den 11 februari klockan 21:00-02:00 utför vi ett planerat underhållsarbete på vår webbplats. Det kan innebära att det är svårt att teckna elavtal under den tiden.

En man och en kvinna i arbetskläder och arbetshjälm står inne i ett kraftvärmeverk och diskuterar.

Utbilda dig till drifttekniker inom kraft och värme

Vill du skaffa dig en utbildning som är mycket efterfrågad? Är du intresserad av ett jobb i energibranschen? Kanske kan en YH-utbildning passa.

Efterfrågan på drifttekniker är stor

Som drifttekniker arbetar du med en av samhällets allra viktigaste funktioner. Vi ser ett stort behov av den kompetensen i framtiden och vill därför stötta utbildningar som ger möjlighet att få ta del av vår spännande bransch. Tack vare en lång praktikperiod har vi dessutom möjlighet att få visa hur vi jobbar och förhoppningsvis lära känna en framtida kollega!

Vad innebär det att arbeta som drifttekniker?

Som drifttekniker jobbar du med att driva, underhålla och reparera teknisk utrustning för produktion och distribution av värme, elkraft och kyla. Utbildningen ger breda praktiska och teoretiska kunskaper inom området. Att arbeta som drifttekniker innebär att vara en nyckelperson i arbetet att övervaka, driva och underhålla energiproducerande anläggningar.

Efter utbildningen kan du söka jobb hos oss som drifttekniker vid något av våra värmeverk eller kraftvärmeverk. 

Information om utbildningen

Drifttekniker inom kraft och värme är en yrkeshögskoleutbildning inom ramen för Heta utbildningar i Härnösand. Det är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med stark arbetslivsanknytning då det ingår en betydande del praktik (Lärande i arbete, LIA). Vi på Jämtkraft erbjuder praktikplatser hos oss.

  • Utbildningen är 400 yrkeshögskolepoäng och löper över fyra terminer (2 år) på heltid. 
  • Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Vill du veta mer?

Se Heta Utbildningars webbplats för behörighetskrav, kursprogram och ansökan.