Viktig information! Den 3 juli fick flera kunder felaktiga digitala fakturor från oss. Det är viktigt att du inte betalar fakturan, utan bara låter den vara. Så ser du att fakturan är fel:

  • Fakturadatum är 2022-01-11
  • OCR/Fakturanummer börjar på 300
  • Du fick fakturan 2023-07-03
Tre servicetekniker lämnar kontoret och går mot en bil

Fjärrvärmesupporten står redo

Att ha fjärrvärme i sitt hus är enkelt. Men om det finns frågor eller uppstår problem finns en trygg trio servicetekniker som gärna hjälper till.

Håkan Lindberg, Lasse Petterson och Ola Sjökvist jobbar som servicetekniker, med fjärrvärmen i ditt hus som fokus. En trygghet för dig som förlitar dig på enkel värmelösning och varmt vatten varje dag. En trio med stor samlad kompetens som är redo att göra hembesök.

– Det är alltid trevligt att komma hem till folk och 99,9 procent är tacksamma att få hjälp och råd, säger Lasse Pettersson som jobbat på Jämtkraft i sex år. Vi pratar termostater, termometrar, tryck och temperatur. För även om fjärrvärme är enkelt och smidigt är det lite justeringar som behöver göras. Det finns ingen universallösning. Alla hus är olika.

– Gamla fjärrvärmecentraler är inte sämre sett till effektivitet, och de är ofta lättare att skruva i - lättare att rent fysiskt komma åt det man behöver, säger Håkan Lindberg som tidigare varit rörmokare.

Ola Sjökvist håller med och tillägger att det bästa hjälpmedlet för en bra inomhustemperatur är enkel - en separat termometer på en innervägg, gärna i flera rum.

– Att du fryser beror oftast inte på att värmeanläggningen inte ger tillräcklig värme, det är en personlig känsla. Med en termometer vet du vad temperaturen verkligen är och om det blir förändringar på riktigt, inte bara att det känns så, säger Ola Sjökvist.

Serviceavtal är enkelt

En termometer fixar du själv. Grundinställningarna och matematiska kurvor som anläggningen arbetar efter behöver du hjälp med. Hur varmt vatten du ska ha i systemet och hur varmt vatten du ska ha i dina kranar likaså. Det löser Håkan, Ola och Lasse. Och med ett serviceavtal kan du spara in pengar eftersom det är service hemma hos dig - justering och intrimning - en gång vartannat år. Till en låg månadskostnad. Uppstår problem eller behov utöver det är kostnaden för utryckning betydligt lägre än utan serviceavtal, i vissa fall helt utan extra kostnad.

– Serviceavtal ger oss en chans att mer kontinuerligt följa upp och få saker och ting finjusterade hos kunden. Vi vill ju att fjärrvärmen ska funka så bra som möjligt, säger Ola Sjökvist. Ibland går husägaren och skruvar upp och ner på termostaterna på elementen. Det blir svårt för systemet att justera om det inte är balans, och det finns fiffiga hjälpmedel som gör det ännu enklare, menar Håkan Lindberg:

– Byter du radiatorventiler och termostater till moderna varianter ger det väldigt mycket bättre inomhusklimat automatiskt. Ställer man in dem på 21 grader så är det 21 grader, och de tar hänsyn till andra värmekällor i huset.

Men det finns en sak som inte är automatisk och är viktig att kolla oftare.

– Titta till din anläggning med jämna mellanrum så det inte läcker gulgrönt vatten eller att tryckmätaren visar på stora avvikelser. Då är det dags att ringa oss, säger Lasse Pettersson.