Viktig information! Den 3 juli fick flera kunder felaktiga digitala fakturor från oss. Det är viktigt att du inte betalar fakturan, utan bara låter den vara. Så ser du att fakturan är fel:

  • Fakturadatum är 2022-01-11
  • OCR/Fakturanummer börjar på 300
  • Du fick fakturan 2023-07-03
Åsa Zachrisson.

Ombyte förnöjer

Åsa Zachrisson, bördig från Strömsund, kom till Åre på 90-talet. Som för så många andra var det livsstilen som lockade.

Åsa var nyexaminerad grundskolelärare och fick jobb direkt på Åre skola. På den tiden rymde den lilla byskolan även mellanstadium då det endast var omkring 15 elever i varje årskull. Åre har onekligen förändrats sedan dess.

— Det har hänt enormt mycket här, jag kan ibland sakna känslan av att alla känner alla men det är ändå härligt att byn utvecklas, att det rör på sig.

Åsa gillar att vara i rörelse, allra helst ute i naturen och gärna med dottern Anna och hunden. Paddling, vandring, löpning och cykling ryms bland favoritaktiviteterna sommartid.

— Forspaddling är också väldigt kul men det börjar jag tyvärr bli för feg för. Det finns ju som tur är så mycket annat och utbudet av aktiviteter bara ökar. För mig är sommaren nog favoritårstiden, det är roligt att byn lever upp nu på ett sätt som den inte gjorde för tio år sedan.

Åsa har alltid trivts som lärare, både i Åre och Duved, men har samtidigt haft ögonen öppna för andra jobb.

— Jag älskar att undervisa men har lovat mig själv att aldrig sluta utvecklas, jag vill ha ett öppet sinne. Tidigt bestämde jag att jag inför varje nytt läsår skulle känna inspiration och förväntan, jag ville inte bli den där som blev kvar bara för att livet rullar på. Jag har nog alltid sneglat på platsannonserna med en känsla av att jag inte vill missa något.

När Jämtkraft för två år sedan sökte en resurssamordnare väcktes Åsas nyfikenhet.

— Det var flera faktorer som gjorde att jag sökte, dels praktiska skäl som att Järpen ligger åt rätt håll då jag bor i Undersåker, jag tyckte att företaget kändes rätt och helt ärligt så undrade jag vad tjänsten egentligen innebar. Jag tänkte; ”Jag får väl helt enkelt söka så att jag får veta mer”.

Sagt och gjort, Åsa sökte och fick tjänsten trots att hon helt saknar bakgrund inom elbranschen.

— Jag var faktiskt tvungen att fråga varför just jag fick jobbet och min nuvarande chef svarade att de ser fördelar med att rekrytera personer som kommer in med andra erfarenheter, som ser verksamheten med nya ögon. En härlig inställning tycker jag.

Hon utgår i huvudsak från kontoret i Järpen men jobbar även dagar från HouseBe i Åre eller hemifrån. Hon har inte ångrat en sekund att hon tog steget.

— Jag gillar nya utmaningar. Jag är grön på mycket men slås nästan dagligen av att det är en så hjälpsam och vänlig kultur på Jämtkraft, det är alltid öppna armar där inga frågor är dumma och det finns en fin lyhördhet.

Åsa är länken mellan den beställande enheten på företaget och de som verkställer, hon schemalägger både anställda och maskiner och är därmed i daglig kontakt med montörerna. Hon är ute på arbeten så ofta hon kan för att kontrollera montörernas säkerhet och ibland för att planera återställningsarbeten som är ett annat område som hon ansvarar för.

— Dagarna på kontoret varvas med att vara ute på fältet, något jag verkligen uppskattar. Jag lär mig nya saker varje dag, inte minst av att följa det praktiska arbetet, det ökar min förståelse för vilken insats som krävs samt hur jobben smartast ska planeras.

För tillfället sneglas det kanske inte så mycket på nya platsannonser?

— Haha, nä, det lär dröja, jag har mycket kvar att lära vilket är både utmanande och roligt. Precis så som det ska vara.