Under helgen har det kommit stora snömängder. Gå inte nära eventuellt lågt hängande ledningar eller träd som fallit mot ledningar, ring och felanmäl det på 063-14 92 00.

Avbrottskarta
Översiktsbild över alla solcellspaneler i Östersunds Solpark.

Östersund Solpark

Egen solenergi – var du än bor, hur du än bor

Solel på ett enkelt och tillgängligt sätt

Genom Östersund Solpark kan vem som helst få tillgång till solenergi utan ett eget tak att sätta paneler på. Privatpersoner och företag som enkelt och bekvämt vill ta del av förnybar solenergi kan oavsett var eller hur de bor köpa andelar i en ekonomisk förening som äger parken. På så sätt får de el från den sex hektar stora parken som årligen producerar cirka 3 000 MWh el, vilket räcker till hushållselen i ungefär 1000 lägenheter eller 600 villor. En ägarandel kostar 850 kronor och ger cirka 100 kWh solel per år. Östersund Solpark är ett gemensamt initiativ av Jämtkraft och Östersundshem som tillsammans finansierat uppförandet.

Hur mycket produceras just nu?

Vi uppdaterar just nu systemet för att visa solproduktionen här på jamtkraft.se, under tiden kan vi tyvärr inte visa någon data. Hoppas att ni har tålamod, vi jobbar på så fort vi kan.

Så byggdes solparken, se filmen från bygget av solparken.
Bin surrar ikapp med solcellerna I juni 2020 flyttade nya invånare in i solparken i form av ett bisamhälle som ska hjälpa till med pollinering och biologisk mångfald i närområdet.

Frågor och svar om solparken