Just nu kan du som kund ha problem att se mätvärden på Mina sidor och i vår app Mitt Jämtkraft. Vi arbetar för att lösa problemet.

Karta Östersund.

Stort vägarbete för fjärrvärme längs Rådhusgatan

Det största grävarbetet för fjärrvärme på 40 år kommer att pågå längs Rådhusgatan västerut från våren till vintern. I samband med bygget av det nya kraftvärmeverket i Lugnvik behöver fjärrvärmenätet byggas ut. Helt nya huvudledningar kommer att grävas ner i marken, vilket begränsar framkomligheten från Fältjägargränd till Pibäcken rakt nedanför Jämtkraft Arena.

Publicerad:

– Det blir en rejäl dikesgrävning. Vägbanan kommer bara ha en körfil öppen i varje riktning. Trafiken kommer att gå långsamt och därför ber vi alla pendlare som kan att ta andra vägar in och ut ur Östersund. Men vi stänger inte av hela sträckan på en gång. Under våren tar vi Fältjägargränd till Jamtlirondellen, säger Mikael Lindvall, projektansvarig på Jämtkraft.

Vägarbetet börjar nästa vecka och pågår fram till mitten av juli. Sedan blir det semesteruppehåll i vecka 29-31. Därefter stängs sträckan i olika perioder från rondellen upp till ICA-Maxi fram till Pibäcken. Det arbetet pågår från augusti till december.

– Nästa år fortsätter vi upp till det nya kraftvärmeverket. Hela syftet är att framtidssäkra en stabil och säker leverans av fjärrvärme. Östersund växer och för att kunna erbjuda fler att ansluta sig till fjärrvärmenätet behöver vi både en utbyggnad av befintligt nät och ett nytt kraftvärmeverk, säger Mikael Lindvall.

Arbetet fortsätter alltså under våren 2024 och den nya fjärrvärmeledningen kommer ligga nedgrävd och klar för användning i december 2024. Det nya kraftvärmeverket ska invigas 2025.

För mer information:

Mikael Lindvall, teamledare/projektledare fjärrvärmenät
063-14 92 65

Martin Machnow, pressansvarig
063-57 74 72