Vi har flyttat! Du hittar nu vår reception och kundservice på vår nya adress: Kaserngatan 1, 831 32 Östersund. Välkommen!

Två personer vandrar på ett fjäll i skymning.

Tillsammans har vi kraften

Vi finns till för dig. Du som bor, växer upp eller verkar i vår region. Eller någon annanstans i världen för den delen. Vi brinner för den här bygden och verkar för dess livskraft och välmående. Men som bekant tar klimatet inte hänsyn till geografiska gränser. Därför tänker också vi större.

Varje dag gör vi vårt bästa för att utvinna energi ur förnybara energikällor - på ett sätt som är långsiktigt hållbart. Det är inte alltid enkelt och en balansakt mellan många olika aspekter – klimatmässiga, miljömässiga, ekonomiska och sociala. Vi är långt ifrån felfria men vårt mål är tydligt – du ska kunna leva ditt liv och göra det du gör bäst, eller helst. Samtidigt som vi tar hand om vår jord. Så att framtida generationer kan leva sina liv, med sin passion. I vår region. Och i resten av världen.

Tillsammans har vi kraften

Långsiktigt och hållbart – för många

Jämtkraft är en energikoncern med sin hemvist i Jämtland men med en marknad långt större än så. Företaget ägs av kommunerna Åre, Krokom och Östersund. Det präglar företaget på så sätt att det inte bara ska gå med vinst utan också bidra till samhällsnytta. För oss innebär samhällsnytta att vi försöker tänka långsiktigt och hållbart, för många. Det handlar om hållbart och klimatsmart leverne men också om hållbara och långsiktiga affärer. Vi ska vara en drivkraft för samhället där vi verkar och bidra till ett bra liv för alla dess innevånare. Men vi tänker större än så.

Den viktigaste kraften 

Jämtkraft ska leverera energi som gör livet bättre. För oss innebär det förnybar energi och smarta energilösningar som bygger det hållbara samhället.

Vi hämtar vår urkraft från sol, vindvatten och skog. I Jämtland finns det gott om rika skogar, friska vindar och strömmande vatten. Och solen lyser även här på våra breddgrader. Den viktigaste kraften är dock vår egen energi. Den som kommer inifrån dig och inifrån oss. Det är vi som bor, jobbar och växer upp här som avgör vilken framtid vi skapar för Jämtland. Och för världen. Häftigt va?

Kort sagt: Tillsammans har vi kraften – Med jämtländsk energi från människor, skog, vind, vatten och sol.