Elavtal med Bra miljöval

Miljömärk din el med marknadens tuffaste miljömärkning från Naturskyddsföreningen. På så sätt bidrar du till projekt för energieffektivisering och ytterligare minskad miljöpåverkan.

miljömärk din el med marknadens tuffaste miljömärkning bra miljöval

Att elproduktion påverkar miljön är oundvikligt. Men genom att välja miljömärkningen Bra Miljöval vet du att elen är producerad med största möjliga hänsyn till klimat och miljö. Du ställer ännu högre krav på elproduktionen och satsningen på förnybara energikällor.

För varje såld kWh med märkningen Bra Miljöval avsätts pengar till Naturskyddsföreningens miljöfonder. De pengarna satsas på  miljöprojekt av olika slag. Till exempel har Naturskyddsföreningen satsat pengar i Billstaprojektet  som genomförts i samarbete mellan Jämtkraft som affärsdrivande bolag, Länsstyrelsen som tillsynsmyndighet, Storsjön Bergs fiskevårdsområde som ideell förening och Naturskyddsföreningen som intresseorganisation.

Lägg till Bra miljöval i ditt elavtal

Bra Miljöval går att få som tillval till alla våra elavtal. 

Tillvalet kan du välja direkt när du tecknar ditt elavtal här på webben. Men du kan också lägga till det i efterhand, när som helst under avtalstiden. Kontakta oss på 063-14 90 00 eller info@jamtkraft.se så hjälper vi dig. 

Om märkningen

Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval är världens tuffaste miljömärkning och ställer hårda krav på elproducenterna:

  • Vattenkraftverk får inte torrlägga vattendragen fullständigt. De måste alltid släppa fram en viss mängd vatten. 
  • Endast vattenkraftverk som är byggda före 1996 kan märkas med Bra Miljöval. 
  • För vindkraft gäller att man ska ta hänsyn till miljö och naturvärden, som till exempel fågelliv.

Revisorsintyg för Bra Miljöval