Just nu kan du som kund ha problem att se mätvärden på Mina sidor och i vår app Mitt Jämtkraft. Vi arbetar för att lösa problemet.

Ett upplyst hus i mörker

Elavtal med Bra miljöval

Miljömärk din el med marknadens tuffaste miljömärkning från Naturskyddsföreningen. Då bidrar du till projekt för ytterligare minskad miljöpåverkan.

Att elproduktion påverkar miljön är oundvikligt. Men genom att välja miljömärkningen Bra Miljöval vet du att elen är producerad med största möjliga hänsyn till klimat och miljö. Du ställer ännu högre krav på elproduktionen och satsningen på förnybara energikällor.

För varje såld kWh med märkningen Bra Miljöval avsätts pengar till Naturskyddsföreningens miljöfonder. De pengarna satsas på  miljöprojekt av olika slag. Till exempel har Naturskyddsföreningen och Jämtkraft drivit ett utrivningsprojekt av Dammen i Greningen Nedre utanför Duved.

Lägg till Bra miljöval i ditt elavtal

Bra Miljöval går att få som tillval till alla våra elavtal. Tillvalet kan du välja direkt när du tecknar ditt elavtal här på webben. Men du kan också lägga till det i efterhand, när som helst under avtalstiden. Kontakta oss på 063-14 90 00 eller info@jamtkraft.se så hjälper vi dig. 

Om märkningen Bra Miljöval

Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval är världens tuffaste miljömärkning och det ställs hårda krav på elproducenterna. Vattenkraftverk får inte torrlägga vattendragen fullständigt, de måste alltid släppa fram en viss mängd vatten och endast vattenkraftverk som är byggda före 1996 kan märkas med Bra Miljöval. För vindkraft gäller att man ska ha tagit hänsyn till miljö och naturvärden som till exempel fågelliv.

Frågor och svar om elavtal