Viktig information! Den 3 juli fick flera kunder felaktiga digitala fakturor från oss. Det är viktigt att du inte betalar fakturan, utan bara låter den vara. Så ser du att fakturan är fel:

  • Fakturadatum är 2022-01-11
  • OCR/Fakturanummer börjar på 300
  • Du fick fakturan 2023-07-03
Ett upplyst hus i mörker

Elavtal med Bra miljöval

Miljömärk ditt företags el med marknadens tuffaste miljömärkning från Naturskyddsföreningen. Då bidrar du till projekt för ytterligare minskad miljöpåverkan.

Att elproduktion påverkar miljön är oundvikligt. Men genom att välja miljömärkningen Bra Miljöval vet du att elen är producerad med största möjliga hänsyn till klimat och miljö. Du ställer ännu högre krav på elproduktionen och satsningen på förnybara energikällor.

För varje såld kWh med märkningen Bra Miljöval avsätts pengar till Naturskyddsföreningens miljöfonder. De pengarna satsas på  miljöprojekt av olika slag. Till exempel har Naturskyddsföreningen satsat pengar i Billstaprojektet som genomförts i samarbete mellan Jämtkraft som affärsdrivande bolag, Länsstyrelsen som tillsynsmyndighet, Storsjön Bergs fiskevårdsområde som ideell förening och Naturskyddsföreningen som intresseorganisation.

Lägg till Bra miljöval i ditt elavtal

Bra Miljöval går att få som tillval till alla våra elavtal. 

Tillvalet kan du välja direkt när du tecknar ditt elavtal här på webben. Men du kan också lägga till det i efterhand, när som helst under avtalstiden. Kontakta oss på 063-14 90 00 eller info@jamtkraft.se så hjälper vi dig. 

Om märkningen Bra Miljöval

Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval är världens tuffaste miljömärkning och det ställs hårda krav på elproducenterna. Vattenkraftverk får inte torrlägga vattendragen fullständigt, de måste alltid släppa fram en viss mängd vatten och endast vattenkraftverk som är byggda före 1996 kan märkas med Bra Miljöval. För vindkraft gäller att man ska ha tagit hänsyn till miljö och naturvärden som till exempel fågelliv.

Revisorsintyg för Bra Miljöval

Frågor och svar om elavtal