Just nu är det många som hör av sig till oss och vi gör vårt yttersta för att svara alla så fort vi kan. Vi beklagar detta och hoppas att ni har överseende.

Frågor och svar
Vindkraftpark

Ursprungsmärkt el från vindkraft

Vill du ha enbart vindkraft i ditt elavtal? Du kan välja ursprungsmärkt el från vindkraft som tillval till ditt vanliga elavtal.

Vindkraft är den energikälla som idag har störst utvecklingspotential bland de förnybara energislagen. Genom att betala lite extra för vindkraft bidrar du till att utveckla och öka andelen vindkraft i Sverige. Och därmed också öka andelen förnybar energi i stort.

Teckna ursprungsmärkt vindkraft

När du väljer ursprungsmärkt vindkraft köper vi in ursprungsgarantier som motsvarar den el du använder. 

Ursprungsmärkt vindkraft går att kombinera med alla våra företagsavtal. Det gäller tillsvidare med en månads uppsägningstid. 

Tillvalet kan du välja direkt när du tecknar ditt elavtal här på webben. Men du kan också lägga till det i efterhand när som helst under avtalstiden, kontakta oss så hjälper vi dig.

Ursprungsgarantier

De vindkraftverk som producerar elen har ursprungsgarantier för sin produktion. Revision utförs en gång per år vid Jämtkraft ordinarie årsrevision av auktoriserad revisor. Vid revisionen redovisas anskaffad energi kontra såld energi.

Revisorsintyg för ursprungsgarantier

Frågor och svar om elavtal