Vi har flyttat! Du hittar nu vår reception och kundservice på vår nya adress: Kaserngatan 1, 831 32 Östersund. Välkommen!

Historisk flytt till norra Sveriges mest hållbara kontor

Från och med tredje juni kommer Jämtkrafts Kundtjänst och Reception finnas i det nya huvudkontoret på Kaserngatan 1, precis öster om rondellen vid Jamtli. Byggnaden är det enda kontoret norr om Uppsala som är LEED Platinum certifierat.

Publicerad:

Efter att ha huserat på Kyrkgatan i drygt 100 år tar Jämtkraft nu steget vidare till Stadsdel Norr.

– Flytten är en historisk händelse för Jämtkraft som etablerade sitt första kontor i Östersunds båthamn 1889, säger vd Ylva Andersson.

De första att flytta in är Kundtjänst och Reception. Därefter kommer inflyttningen att ske successivt, senast i september är det planerat att alla 300 medarbetare som jobbar på huvudkontoret ska vara på plats.

Hållbarhet i fokus

Den 5 200 kvadratmeter stora fastigheten uppfyller inte bara säkerhetskrav utan är även miljöcertifierad enligt LEED på den högsta nivån, Platinum. Byggnaden är utrustad med innovativa hållbarhetslösningar, såsom klimatförbättrad betong där en del av cementen ersatts med alternativa bindemedel och inomhuspaneler i svenskt trä.

Andra hållbarhetsåtgärder inkluderar återanvändning av regnvatten för toalettspolning, solceller på taket kombinerat med batterier som minskar energiförbrukningen, behovsstyrd ventilation, mestadels närvarostyrd belysning och en strategisk placering nära kollektivtrafik, gång- och cykelvägar för att underlätta kollektivt resande och cykelpendling. Det finns även väderskyddade cykelparkeringar.

Nya lokaler för bättre säkerhet och arbetsmiljö

Beslutet om ett nytt huvudkontor togs av Jämtkrafts styrelse 2020, som svar på ökade säkerhetskrav från svenska myndigheter men också för att förbättra arbetsmiljön.

– Lokalerna på Kyrkgatan är inte ändamålsenliga för oss med många små kontor och för få mötesrum, vilket inte längre passar vårt arbetssätt med fler företagsövergripande projekt och investeringar. I vårt nya kontor har vi mestadels flexibla arbetsplatser och många samarbetsytor, säger Sara Svedevall.

*LEED, Leadership in Energy and Environmental Design

Receptionen på Jämtkrafts nya huvudkontor.