Just nu kan du som kund ha problem att se mätvärden på Mina sidor och i vår app Mitt Jämtkraft. Vi arbetar för att lösa problemet.

En medarbetare på Jämtkraft lagar elnät på hög höjd en solig vinterdag.

Jämtkraft på väg

Om du någon gång har besökt Jämtland har du med största sannolikhet mött mer än en bil som det står "Jämtkraft" på. Vart är alla bilar på väg egentligen? Vad gör en "Jämtkraftare" egentligen på en dag? I serien "Jämtkraft på väg" får vi en inblick i arbetet som många tar för givet. Vad krävs det för att få ett tryggt elnät, en hållbar elproduktion och pålitlig värme?

Andreas testar säkerheten på Mullbergs vindpark

Hur evakuerar man egentligen någon som skadat sig 220m upp i ett vindkraftverk? Hur ser en vanlig dag ut för en vindkraftstekniker? Häng med Jämtkrafts Andreas Hjalmarsson på en dag i Mullbergs vindpark, när räddningstjänsten var på besök och övade räddning på hisnande hög höjd.

Isabelle håller lågan vid liv på Sösia i Åre

Vad är det egentligen som ryker på andra sidan sjön i Åre? Hur många fjärrvärmeanläggningar har Jämtkraft runt om i byarna? Hur ser man till att utrustningen håller år in och ut, med hög belastning? Häng med Jämtkrafts Isabelle Svensson på en helt vanlig dag på jobbet på fjärrvärmeanläggningen "Sösia".

Per-Johan lagar nedblåsta kraftledningar på Blåhammaren

Vintern 23-24 har inneburit mycket utmanande väder med fukt, blåst och stark kyla om vartannat. Till slut gav 13 kraftledningsstolpar till Blåhammaren upp och rasade, vilket ledde till ett strömavbrott på STFs fjällstation. Jämtkrafts distributionselektriker Per-Johan Göransson berättar hur man tar sig an en sådan utmanande uppgift mitt på fjället! Efter testerna med spänningssättning är nu fjällstationen och fjällvärlden elektrifierad igen.

Adde renoverar elnätet i Åre

Vad händer om en elledning går i backen? Hur lång tid tar det att byta ut en gammal stolpe i otillgänglig terräng? Jämtkrafts Andreas "Adde" Nordin berättar mer om en helt vanlig dag som distributionselektriker i Jämtland.