Anslut villa och fritidshus till elnätet

Vi hjälper dig med din elnätsanslutning när du bygger villa eller fritidshus i vårt nätområde. Här kan du få en prisuppgift på anslutningen till elnätet. Tänk på att en ny elnätsanslutning kan ta allt från ett par månader till ett år.

Guide för ny elanslutning

  1. Fyll i formuläret nedan om du vill få en preliminär prisuppgift på din anslutning.
  2. Ta kontakt med en elinstallatör på ett elinstallationsföretag som är registrerat hos Elsäkerhetsverket som skickar en föranmälan till oss.
  3. Jämtkraft gör en kreditupplysning samt skickar ett avtal som du får skriva under och returnera.
  4. Elinstallatören skickar in en färdiganmälan där önskat anslutningsdatum framgår.
  5. Jämtkraft ansluter villan eller fritidshuset mot elnätet.

Ladda ner och läs hela vår guide för elanslutning

Hur lång tid tar det?

Att få till en ny elnätsanslutning kan ta allt från ett par månader till ett år, eller i undantagsfall flera år beroende på komplexitet och omfattning. Om kabel finns framdragen till er tomtgräns går det fortare, men om vi måste utföra arbete utanför er fastighet kommer det att ta längre tid då vi måste upprätta tillstånd med exempelvis markägare och kommunen. Om tillstånd måste upprättas med myndighet eller om en ny transformator måste etableras innebär det att det minst kommer ta 6 månader baserat på ansökningstider och leveranstider. Andra saker som påverkar tiden för anslutning är exempelvis om det är svår terräng eller tjäle.

Observera att vi kan påbörja ansökningar, planering och dylikt när vi mottagit er beställning, men vi kan planera in er anslutning först när vi mottagit en färdiganmälan från er auktoriserade elinstallatör.

SNE_PIL

SNE_PIL

SNE_PIL

Prisförfrågan nyanslutning

Östersund, Åre och Krokom befinner sig just nu mitt i en omfattande byggfas. Detta är väldigt positivt för regionen men det medför att elnätsverksamheten på Jämtkraft för närvarande får utökade ledtider för att handlägga och genomföra vissa anslutningsarbeten.

Även delar av övrig infrastruktur i samhället, så som Trafikverket och markägare, som ibland är inblandade vid anslutningar påverkas också av de många byggnationerna vilket även det ger längre ledtider.

Under vintern, då vi på grund av tjälen inte kan gräva, önskar vi därför att ni har överseende om er anslutning dröjer.

Fyll i ditt förnamn
Fyll i ditt efternamn
Fyll i ditt telefonnummer
Fyll i din e-postadress
Välj vilken typ av anslutning du är intresserad av
Välj servisstorlek
Fyll i X- och Y-koordinater på mätarskåpet
Fyll i fastighetsbeteckning
Fyll i eventuella övriga upplysningar
Bifoga filer/bilder/kartor i formaten jpg, png eller pdf. Maxstorlek 4 MB.
Jag godkänner att Jämtkraft hanterar mina uppgifter* Kryssa i att du godkänner att Jämtkraft hanterar dina uppgifter

Genom att lämna de uppgifter vi frågar efter godkänner du att vi kan använda uppgifterna för att hantera ärendet samt kunna kommunicera med dig. Jämtkraft vidtar de åtgärder som behövs för att säkerställa hanteringen av personuppgifterna. Läs Jämtkrafts personuppgiftspolicy