Just nu kan du som kund ha problem att se mätvärden på Mina sidor och i vår app Mitt Jämtkraft. Vi arbetar för att lösa problemet.

Elkrafttekniker med inriktning fjärrkommunikation

Vi på sektionen Fördelningsstationer på Jämtkraft Elnät har ansvar för byggnation, underhåll och uppgradering av våra fördelningsstationer. Vi söker en ny medarbetare till sektionen som ska arbeta med fjärrkommunikation inom vårt elnät. Är det du?

Om jobbet

Jämtkraft Elnät står inför ett större investeringsbehov än tidigare, likt resten av branschen. Vi har behov av effektiviseringar och förbättringar i vår verksamhet för att kunna öka vår genomförandeförmåga. Rollen som elkrafttekniker är en viktig del för att vi ska kunna ta oss vidare i vår effektiviseringsresa.

I jobbet ingår bland annat:

  • Inprovning och idrifttagning av fjärrkontrollutrustning.
  • Arbete med styrsystem och fjärrkontroll för Jämtkrafts stam-, region- och fördelningsstationer samt andra objekt i våra anläggningar.
  • Arbete med skyddsutrustning för elkraftsystem, likströms-/batterianläggningar och styrning samt larmhantering från dessa.
  • Idrifttagning av anläggningar samt felsökning och reparation.
  • Upphandling, avtal och utveckling mot smarta elnät.
  • Samarbete med andra elnätbolag.

Du är med i arbetet från projekteringsstadiet och byggnation till färdig och driftsatt anläggning inom vårt nätområde. Vi har en förnyelsetakt som motsvarar en ny fördelningsstation per år i vårt nät.

Vem är du?

Du är utbildad elkraftingenjör eller elkrafttekniker eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdigt. Du har erfarenhet av elkraftteknik, RTU och kommunikationsprotokoll och du får gärna ha erfarenhet av att ha arbetet med IEC-61850 och IEC-104 samt reläskydd. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ABB:s och Netcontrols fjärrkontrollsystem. Du har goda kunskaper inom reglertekniska frågor kopplat till elkraftbranschen samt goda kunskaper inom styrsystem och skyddskretsar i elkraftanläggningar.

Du har god datorvana och kan ta till dig och delge information på både svenska och engelska.

Vi tror att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga då arbetet innefattar interna- och externa samarbeten. För att lyckas i rollen behöver du vara noggrann, lösningsfokuserad och strukturerad då vi arbetar med stora mängder data.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Körkort B är ett krav. Viss beredskap kan ingå.

Vårt erbjudande

Hos oss får du vara med och driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle, i en bransch som är en förutsättning för vår välfärd. Vi jobbar tillsammans i trygga team där vi vågar testa nytt, växa och lyckas. På Jämtkraft är du viktig. Vi tänker långsiktigt, vi satsar på dig och vill att du ska trivas och hjälpa oss framåt. 

Fler fördelar med Jämtkraft:

  • Jämtkraft är tillräckligt stort för att du ska kunna ”jobba dig upp” och göra karriär, men tillräckligt litet för att du ska synas, vara viktig och kunna påverka.
  • Vi tar hand om våra medarbetare och har fina förmåner, alltifrån förmånscykel till arbetstidsförkortning och föräldrapenningtillägg.
  • Vi är en erkänt bra arbetsgivare, belönade med certifikatet ”Excellent Arbetsgivare 2023” och ”Karriärföretag 2024”.

Placeringsort: Jämtland
Omfattning/anställningsform: Heltid, tillsvidare
Önskat startdatum: Efter överenskommelse

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Peter Jörgensen, sektionschef, peter.jorgensen@jamtkraft.se, 063-14 91 68.

Ansökan

Ansökan och CV ska vara oss tillhanda senast den 29 april 2024.

Fackliga företrädare
SEKO, Peter Martinsson, 063-14 93 95
Akademikerföreningen, Mikael Eklund, 063-14 92 51
Unionen, Michael Häggmark, 063-14 91 02

Excellent arbetsgivare

Ansök