Vi jobbar just nu med en helrenovering av Mina Sidor. Under tiden hänvisar vi till vår app Mitt Jämtkraft.

Ursäkta röran, vi bygger om
Två personer i arbetskläder lastar ur en bil

Att arbeta på Jämtkraft

Energibranschen står inför spännande utmaningar. Inte minst med digitalisering, ny teknik, klimathot och nya kundbehov. För oss på Jämtkraft är det en möjlighet att få vara med och driva energiomställningen och utveckla framtidens tjänster.

Jobbar du hos oss får du en spännande arbetsplats där du har möjlighet att påverka tillsammans med engagerade kollegor som tror på samarbete. Du har också en viktig roll i samhället eftersom våra verksamhetsområden inom elproduktion, elhandel, elnät och värme är viktiga byggstenar i infrastrukturen. 

Här vill du vara

På Jämtkraft finns över 100 olika yrken. Med andra ord finns massor med spännande jobb, kompetenser och kollegor att lära av. Jämtkraft är tillräckligt stort för att du ska kunna ”jobba dig upp” och göra karriär, men tillräckligt litet för att du ska synas, vara viktig och kunna påverka.

Som ett kommunalt bolag är vi en perfekt kombination av trygghet och utveckling. Här kan du både gasa och bromsa din karriär utifrån vad som händer i ditt liv i stort.

Se serien "Jämtkraft på väg"

Vad gör en "Jämtkraftare" egentligen på en dag? I serien "Jämtkraft på väg" får vi en inblick i arbetet som många tar för givet. Vad krävs det för att få ett tryggt elnät, en hållbar elproduktion och pålitlig värme?

Se serien Jämtkraft på väg.

Tillsammans har vi kraften

En ledstjärna för Jämtkraft är att agera så att framtiden gillar oss – det gäller både hur vi tar hand om våra medarbetare, vår miljö och våra affärer. Vi har ett antal gemensamma mål som vi jobbar mot:

 • Lönsamhet - ger oss handlingsutrymme
 • Hållbar verksamhet - vår ryggrad och kompass
 • Nöjda kunder - vårt existensberättigande och vår förankring
 • Engagerade medarbetare - krävs för säker drift, nöjda kunder och utveckling
 • ​​​​​​​Digitalisering - en förutsättning för vår strategi

Hos oss erbjuder vi resultatpremier som en förmån för våra medarbetare. Det innebär att du kan få en extra betalning baserat på hur väl vi uppfyller våra mål år för år. Det är ett sätt för oss att belöna ditt arbete när vi uppnår framgång tillsammans.

Här är du viktig

På Jämtkraft är du viktig. Vi tänker långsiktigt, vi satsar på dig och vill att du ska trivas och hjälpa oss framåt. Vi tar hand om våra medarbetare och har fina förmåner, alltifrån förmånscykel till arbetstidsförkortning och föräldrapenningtillägg. Genom våra personalförmåner vill vi främja balansen mellan arbete och fritid och skapa en stark sammanhållning i företaget. Här är några exempel på förmåner:

 • Friskvårdsbidrag
 • Arbetstidsförkortning
 • Tjänstepension
 • Föräldrapenningtillägg
 • Förmånscykel
 • Idrottsförening
 • Sjukvårdsförsäkring

Flytta till Jämtland?

Tänk dig att bo i en stad bland fjällen. En stad och landsbygd som bjuder på fantastiska vyer året om. I Östersund gör vi det. Här jobbar vi tillsammans för att skapa en välkomnande, mångsidig och innovativ plats som kan fortsätta växa. Vi behöver inte välja mellan karriär och en aktiv fritid utan hinner lätt med både och. Det är vår vardag – dela den med oss. Välkommen till Östersund!

Läs mer hos Östersunds kommun

Följ oss i vår vardag

Följ med några av våra medarbetare i deras vardag.

Utmärkelser som vi är stolta över

Jämtkraft har för fjärde året i rad utsetts till Karriärföretag av Karriärföretagen. En utmärkelse för arbetsgivare med unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för både studenter och erfarna yrkespersoner.

Här kan du läsa mer om utmärkelsen

För sjunde året i rad har Jämtkraft blivit utnämnda till Excellent arbetsgivare av Nyckeltalsinstitutet. Det innebär att vi tillhör de 10 procent av de bästa företagen inom området arbetsvillkor i Sverige.

Här kan du läsa mer om utmärkelsen