Ett tiotal fastigheter på Vinbärsvägen i Odensala är utan varmvatten på grund av ett avbrott i fjärrvärmeledningen. Felet beräknas vara åtgärdat omkring klockan 15.00.

Ett par lagar mat i sitt kök med ett väldigt lågt tak

Härligt lågt i tak!

Ta del av de lägsta priserna. Slipp de högsta. Timpris med tak är ett helt nytt unikt rörligt timpris som följer spotpriset men som skyddas av ett pristak när elpriset stiger.

Rörligt timpris

Ett rörligt timpris följer med prisutvecklingen på elbörsen och du kan ta del av de lägsta priserna.

Pristak

Med pristaket är du skyddad mot pristoppar över taknivån, även om elpriset på börsen skenar.

Exklusivt

Ett unikt elavtal som endast erbjuds dig inom elområde 2.

Det bästa av två världar

Timpris med tak är ett helt nytt unikt elavtal där du betalar ett rörligt timpris som följer det så kallade spotpriset på elbörsen, och alltså betalar ett lågt pris när priset där sjunker. Samtidigt som du är skyddad av ett pristak när elpriset på börsen stiger.

Eftersom du debiteras per timme har du möjlighet att styra din förbrukning - och därmed kostnad - till de timmarna på dygnet med lägst elpris. Utifrån dina möjligheter och intresse – med pristaket behöver du aldrig vara rädd att du använder el under tider med rekordhöga priser. I vår app kan du se spotpriset för varje timme.

Timpris med tak är ett tryggt alternativ som samtidigt låter dig ta del av de lägsta priserna. Och bli en del av ett effektivt och stabilt energisystem.

Med Timpris med tak har du ett rörligt timpris som följer spotpriset på elbörsen. Du betalar för spotpriset som råder för just den timmen du förbrukar elen, plus handelsavgifter, moms och ett påslag. Men för detta påslag får du ett pristak som gör att du aldrig betalar för ett högre spotpris än 80 öre/kWh.

När elpriset på börsen är lågt följer ditt elpris med ner och du får ett lågt pris. När elpriset på börsen stiger över 80 öre/kWh är du skyddad av pristaket och behöver inte oroa dig för extrema priser.

Påslaget du betalar utöver spotpriset och handelsavgifter är 11 öre/kWh men du som har en anläggning inom någon av våra ägarkommuner Åre, Östersund eller Krokom har alltid 3 öres rabatt/kWh, vilket alltså gör att ditt påslag endast blir 8 öre/kWh.

Alla priser exklusive moms

Bild på ett diagram som förklarar Timpris med Tak.
Bild på ett diagram som förklarar Timpris med Tak.

Med Timpris med tak följer ditt elpris med ner när spotpriset är lågt. När spotpriset stiger över 80 öre/kWh är du skyddad av pristaket.

Är du kund hos oss? Så här byter du avtal!

  • Logga in på Mina Sidor
  • Klicka på BYTA ELAVTAL
  • Välj ditt nuvarande elhandelsavtal och klicka sedan på knappen BYT ELAVTAL nere till höger.
  • Välj det avtal du vill byta till och datum då det nya elavtalet ska starta.
  • Bekräfta genom att klicka på GENOMFÖR BYTE nere till höger.

Du kan även kontakta kundservice på info@jamtkraft.se eller 063-14 90 00
Är du inte kund hos oss hittar du en länk längre ner.

Lär dig allt om det nya avtalet

Kolla in vår film där Jämtkrafts experter förklarar det nya elavtalet Timpris med tak. Hur funkar det, hur bra är det och varför just nu?

Mitt Jämtkraft

Med vår app Mitt Jämtkraft får du enkelt koll på aktuellt spotpris och kan styra din elförbrukning. Ladda ner och logga in idag!

Frågor och svar om Timpris med tak