Varning för bedrägeriförsök: Just nu får vi samtal från kunder som blivit uppringda från ett 08-nummer där avsändaren utger sig för att komma från Jämtkraft. Vi ber dig att vara observant och påminner om att vi:

  • Alltid ringer från ett 063-nummer
  • Aldrig ringer upp och ber dig godkänna något med BankID
Läs mer om bedrägeriförsök
Närbild på en ung man i profil med svart mössa och gul tröja. I bakgrunden syns en ung kvinna i svart tröja.

Praktik och examensarbete

Vi är övertygade om att det är i samarbete med andra som vi lyckas driva och utveckla framtidens energibolag. Nya perspektiv, kompetenser och kunskaper ser vi som nyckelfaktorer i det.

Praktik och exjobb ger oss en unik möjlighet att lära känna dig under din studietid, samtidigt som det ger dig chansen att få en känsla för vårt företag och för energibranschen i stort. Vi hoppas att det ska leda till att vi vill jobba tillsammans i framtiden!

Framtidens arbetskraft

Kompetensförsörjning är avgörande för att vi på Jämtkraft ska kunna uppnå våra mål, både på kort och lång sikt. För att säkra kompetens på lång sikt arbetar vi aktivt med att öka intresset för energifrågor i allmänhet och Jämtkraft i synnerhet.

En del av vårt arbete innefattar samarbeten med olika skolor och utbildningar, som Mittuniversitetets samt yrkeshögskolan i Härnösands utbildningar för Elkraftsingenjör och Drifttekniker.

Genom att erbjuda praktikplatser får vi möjlighet att visa upp den spännande bransch vi verkar inom, samtidigt som vi får chansen att lära känna en framtida kollega.

Sök exjobb eller praktik

När vi har exjobb eller praktikplatser kommer de att annonseras här, då är du välkommen att skicka in din ansökan.

Möt några av våra studenter

Mohammad berättar om sin resa inom energibranschen genom praktik, sommarjobb och därefter som lärling och Linnéa delar erfarenheter från sitt exjobb om vindkraft och vätgas på Jämtkraft.

Jämtkraft utsedd till Karriärföretag

Jämtkraft har för tredje året i rad utsetts till Karriärföretag av Karriärföretagen. En utmärkelse för arbetsgivare med unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för både studenter och erfarna yrkespersoner.

Här kan du läsa mer om utmärkelsen