Just nu kan du som kund ha problem att se mätvärden på Mina sidor och i vår app Mitt Jämtkraft. Vi arbetar för att lösa problemet.

Ingenjör till Driftavdelningen

Det nordiska kraftsystemet genomgår en transformation som skapar nya förutsättningar och affärsmöjligheter, denna tjänst innebär en möjlighet att arbeta nära förändringarna som sker på elmarknaden. Vi söker dig som är nyfiken och kan bidra till en fortsatt härlig stämning på vår avdelning. Är det du?

Avdelningen Krafthandel Drift optimerar Jämtkrafts egna elproduktion och ansvarar för den operativa driften 24/7. Avdelningen arbetar även med fjärrstyrning och driftövervakning av våra kraftstationer, vattenmagasin och elnät.

Om jobbet

Som Driftingenjör kommer du att arbeta med produktions och förbrukningsplanering, kraftaffärer, hantering av vår kraftbalans samt styrning och övervakning av kraftanläggningar. Du har det operativa ansvaret och kommer att erhålla en unik kompetens inom elmarknadens uppbyggnad och funktion. Du kommer att bli expert på drift av vind- och vattenkraftproduktion. Arbetet innebär skiftgång i vår driftcentral som är bemannad dygnet runt.

Vem är du?

Du bör ha en teknisk högskoleutbildning med elkraft- eller energiinriktning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete men även du som är nyutexaminerad är välkommen att söka, vi erbjuder dig ett gott stöd i ditt nya arbete.Du ska vara noggrann, handlingskraftig, strukturerad samt ha förmågan att arbeta under tidspress. Arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt varför god kommunikativ förmåga värdesätts. Du talar och skriver svenska och engelska samt har ett allmänt tekniskt intresse.

Vårt erbjudande  

Hos oss får du vara med och driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle, i en bransch som är en förutsättning för vår välfärd. Vi jobbar tillsammans i trygga team där vi vågar testa nytt, växa och lyckas. Här behöver du inte välja mellan karriär och en aktiv fritid utan hinner med både och. På Jämtkraft är du viktig. Vi tänker långsiktigt, vi satsar på dig och vill att du ska trivas och hjälpa oss framåt. Därför behöver du inte vara fullärd när du börjar. Vi klär på dig den kompetens som du saknar. Kom som du är helt enkelt, för här vill du vara!

Fler fördelar med Jämtkraft:

  • Jämtkraft är tillräckligt stort för att du ska kunna ”jobba dig upp” och göra karriär, men tillräckligt litet för att du ska synas, vara viktig och kunna påverka.
  • Vi tar hand om våra medarbetare och har fina förmåner, alltifrån förmånscykel till arbetstidsförkortning och föräldrapenningtillägg.
  • Vi är en erkänt bra arbetsgivare, belönade med certifikatet "Excellent Arbetsgivare" 2023 och "Karriärföretag 2024".

Jämtkraft bedriver arbete inom en samhällsviktig sektor. Anställningen kan därför innebära att du som sökande behöver placeras i en säkerhetsklass. 

Körkort B behövs i tjänsten.

Placeringsort: Östersund
Omfattning & anställningsform: Tillsvidare/Skiftgång
Tillträde: Snarast

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Arvid Andersson, avdelningschef, arvid.andersson@jamtkraft.se eller 063-14 93 35. 

Ansökan

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så vänta inte med att göra din ansökan, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, 5 maj, 2024.

Fackliga företrädare:
SEKO, Peter Martinsson, 063-14 93 95
Akademikerföreningen, Mikael Eklund, 063-14 92 51
Unionen, Michael Häggmark, 063-14 91 02

Ansök