Viktig information! Den 3 juli fick flera kunder felaktiga digitala fakturor från oss. Det är viktigt att du inte betalar fakturan, utan bara låter den vara. Så ser du att fakturan är fel:

 • Fakturadatum är 2022-01-11
 • OCR/Fakturanummer börjar på 300
 • Du fick fakturan 2023-07-03

Specialist nätverk- och datakommunikation

Vill du vara en del av vår IT-driftorganisation? Då kan vi erbjuda en roll inom nätverk och datakommunikation. Det här är en chans att vara en del av en organisation som genomgår en spännande omställning med ny teknik och ett högt säkerhetstänk, tillsammans med härliga kollegor och en prisad arbetsgivare.

Jämtkraft har under de senaste åren markant ökat förändringstakten inom IT-området. Samtliga lösningar byts ut eller förändras för att matcha de mycket höga krav som vår omvärld och vår verksamhet ställer.

Om jobbet

Som specialist nom nätverk- och datakommunikation ingår du i ett team som för tillfället består av 15 medarbetare med olika kompetens inom IT och som tillsammans ansvarar för Jämtkrafts IT-miljö. IT-säkerhet och tillgänglighet är viktiga ledord. Detta ska balanseras med att varsamheten ofta kräver tillgång till den senast tekniken.

Du kommer att jobba med:

 • Att övervaka nätverksinfrastrukturens status, prestanda, säkerhet mm och jobba proaktivt med att göra förbättringar inom nätverksinfrastrukturen.
 • Kontinuerligt uppdatera dokumentation på nätverket.
 • Tillhanda teknisk vägledning och support till användare inom den egna organisationen.
 • Livscykelhantering och planering för uppgradering och ersättningar vid behov.
 • Samarbete med syskonavdelningen digital utveckling för att identifiera hård- och mjukvarukraven.
 • Felsökning och lösningar av tekniska störningar, proaktivt arbete för att förebygga problem.

Vårt erbjudande

Hos oss får du vara med och driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle, i en bransch som är en förutsättning för vår välfärd. Vi jobbar tillsammans i trygga team där vi vågar testa nytt, växa och lyckas. Här behöver du inte välja mellan karriär och en aktiv fritid utan hinner med både och. På Jämtkraft är du viktig. Vi tänker långsiktigt, vi satsar på dig och vill att du ska trivas och hjälpa oss framåt.

Fler fördelar med Jämtkraft:

 • Jämtkraft är tillräckligt stort för att du ska kunna och göra karriär, men tillräckligt litet för att du ska synas, vara viktig och kunna påverka.
 • Inom Jämtkraft kan du både gasa och bromsa din karriär utifrån vad som händer i ditt liv i stort.
 • Vi tar hand om våra medarbetare och har fina förmåner, alltifrån förmånscykel till arbetstidsförkortning och föräldrapenningtillägg.

Vad vi söker

 Vi söker dig som har en högskoleutbildning med IT-inriktning samt har flerårig erfarenhet av arbete med brandväggar, nätverksövervakning (NMS) och olika stödsystem för nätverk och datakommunikation. Du har god förståelse för nätverksprotokoll och tekniker samt har förmåga att effektivt prioritera och utföra arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har en Cisco CCNP-certifiering eller motsvarande kunskap och erfarenhet av Ciscos nätverkslösningar eller motsvarande.

Som person är du analytisk och har ett lösningsorienterat arbetssätt samt förmåga att presentera idéer på ett affärsmässigt och pedagogiskt sätt. Du trivs med att jobba med andra och är en lagspelare med god samarbetsförmåga. För denna roll krävs goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Jämtkraft bedriver arbete inom en samhällsviktig sektor. Anställningen kan därför innebära att du som sökande behöver placeras i en säkerhetsklass. 

Körkort B behövs i tjänsten.

Placeringsort: Östersund
Omfattning & anställningsform: Heltid, tillsvidareanställning.
Tillträde: Snarast

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Angelica Löfberg, avdelningschef, angelica.lofberg@jamtkraft.se eller 063-14 93 13.

Ansökan

Ansökan och CV ska vara hos tillhanda senast den 2 oktober 2023.

Fackliga företrädare:
SEKO, Peter Martinsson, 063-14 93 95
Akademikerföreningen, Mikael Eklund, 063-14 92 51
Unionen, Michael Häggmark, 063-14 91 02

Ansök